De film

Summer of Soul

Deze meeslepende documentaire over het Harlem Cultural Festival. Met nooit eerder vertoonde concertoptredensvan o.a. B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.

Tijd: 117 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Stevie Wonder, Mavis Staples, Mahalia Jackson, Nina Simone, B.B. King, Sly and the Family Stone
Regisseur: Ahmir “Questlove” Thompson
Release Date: 2021

Omschrijving

Better Get Hit Festivaldirecteur Eric van der Westen zal een inleiding geven voorafgaand aan Summer of Soul.

Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten noorden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden.

De film bevat nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder.