De film

The Family (NL ondertiteld)

Anna woont samen met haar man, haar twee zoontjes en de zesjarige Simon, een kind dat op de leeftijd van achttien maanden bij hen geplaatst is door de kinderbescherming.

Tijd: 102 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Mélanie Thierry, Lyes Salem, Gabriel Pavie, Félix Moati
Regisseur: Fabien Gorgeart
Release Date: 2022

Omschrijving

Fris, levendig, menselijk, humoristisch en diep ontroerend: het zijn enkele woorden en omschrijvingen die bij het zien van Fabien Gorgearts prachtig gemaakte familiedrama in je opkomen. Anna (Melanie Thierry op haar best) woont samen met haar man (Lyes Salem), haar twee zoontjes en de zesjarige Simon (Gabriel Pavie, geweldig), een kind dat op de leeftijd van achttien maanden bij hen geplaatst is door de kinderbescherming. Op een dag verklaart Simons biologische vader dat hij de voogdij over zijn zoon wil terugkrijgen. Zo begint een rollercoaster voor Anna, Simon en het gezin ... Wat opvalt is dat er geen schurken in de film zitten – alleen echte mensen die hun best doen om te leven en lief te hebben. En de visuele flair van Gorgeart is in perfecte harmonie met de getoonde thema's en emoties. Een juweeltje van een film.

“Fabien Gorgeart levert een opmerkelijk, levendig, ontroerend, gevoelig en zeer accuraat melodrama af over kinderlijke gevoelens en onze complexe opvattingen over wat een kind gelukkig maakt.” Fabien Lemercier, Cineuropa

Deze voorstelling zal met Nederlandse ondertiteling worden vertoond