De film

Film en Verdieping: The Father

Een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Een briljante vertolking door Anthony Hopkins.

Tijd: 97 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell
Regisseur: Florian Zeller
Release Date: 2020

Omschrijving

The Father is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

Kaarten zijn per filmvoorstelling te bestellen voor € 11,50 of u kunt voor € 58,50 een passe-partout kopen waarmee u bij iedere voorstelling aanwezig kan zijn. Losse kaarten en passe-partout zijn beiden inclusief koffie of thee.


The Father
The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.

De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

The Father wist in 2021 2 Oscars te winnen.