De film

The Forger (NL ondertiteling)

Een blonde jood houdt zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuil in Berlijn terwijl hij honderden documenten vervalst om zijn medejoden te helpen.

Tijd: 116 min
Land: Duitsland, Luxemburg
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Louis Hofmann, Jonathan Berlin, Luna Wedler, Nina Gummich, André Jung
Regisseur: Maggie Peren
Release Date: 2022

Omschrijving

Dit prachtig gemonteerde drama van Maggie Peren is gebaseerd op Cioma Schönhaus' memoires uit 2004 over hoe hij, een blonde jood, zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn schuil hield terwijl hij honderden documenten vervalste om zijn medejoden te helpen. Louis Hofman (Netflix' Dark) levert een geweldige prestatie in de hoofdrol. Als de 21-jarige Schönhaus is hij een zelfverzekerd en roekeloos genie wiens talenten hem helpen te overleven. De film is een meeslepend verhaal, met een schitterende cinematografie en uitstekend production design. (De echte Schönhaus ontsnapte op een fiets naar Zwitserland en woonde daar tot zijn dood in 2015).

“Perens losse bewerking is meer geïnteresseerd in de eigenwijze, dappere geest van Schonhaus' verhaal dan in de fijnere narratieve details. In plaats daarvan wil hij iets doen wat niet vaak voorkomt in films over overlevenden van de holocaust: de uitbundige levenskracht vieren van een vindingrijke kameleon die weigert een rol als slachtoffer aan te nemen.” Lee Marshall, Screen

Deze voorstelling zal met Nederlandse ondertiteling worden vertoond