verwacht

Film en Verdieping: The King’s Speech

TRAILER

De film

Film en Verdieping: The King’s Speech

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas heeft hij een probleem met zijn trillende stembanden. Hiervoor schakelt hij de hulp in van een onorthodoxe spraaktherapeut

Tijd: 118 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Timothy Spall, Derek Jacobi, Jennifer Ehle, Michael Gambon, Claire Bloom
Regisseur: Tom Hooper
Release Date: 2010

Omschrijving

The King's Speech is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

Kaarten zijn per filmvoorstelling te bestellen voor € 11,50 of u kunt voor € 58,50 een passe-partout kopen waarmee u bij iedere voorstelling aanwezig kan zijn. Losse kaarten en passe-partout zijn beiden inclusief koffie of thee.


The King's Speech
Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas heeft hij een probleem met zijn trillende stembanden, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

In 2011 won The King's Speech 4 Oscars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur.