De film

The Most Beautiful Boy in the World

De Italiaanse cinema heeft prachtige klassiekers opgeleverd, maar heeft ook een ongekende schaduwzijde.Björn Andrésen kreeg als vijftienjarige jongen een iconische rol in Death in Venice. Zijn kortstondige roem had een verwoestend effect op zijn latere leven.

Tijd: 94 min
Land: Zweden
Taal: Engels, Zweeds, Frans, Japans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Björn Andrésen (zichzelf)
Regisseur: Kristina Lindström
Release Date: 2021

Omschrijving

De Italiaanse cinema heeft prachtige klassiekers opgeleverd, maar heeft ook een ongekende schaduwzijde.
In “The Most Beautiful Boy in the World” wordt het ontluisterende verhaal verteld van Björn Andrésen die als vijftienjarige jongen een iconische rol had in Death in Venice uit 1971 van Luchino Visconti. Zijn kortstondige roem had een verwoestend effect op zijn latere leven.

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s Death in Venice. In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan. Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Recensies

de Volkskrant
"Achter de klassieke filmbeelden uit Visconti’s meesterwerk school een weinig fraaie wereld.”