De film

The Rescue

Een adembenemende spannende documentaire over de reddingsoperatie van een jong Thais voetbalteam uit een grot die geheel onder water dreigt te raken door hevige regenval.

Tijd: 107 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Thai, Koreaans, Noors
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Jimmy Chin
Release Date: 2021

Omschrijving

Een adembenemende spannende documentaire over de reddingsoperatie van een jong Thais voetbalteam uit een grot in Thailand die geheel onder water dreigt te raken door hevige regenval. Als kijker voel je de race tegen de klok en de angst van de reddingswerkers dat ze de jongens niet levend uit de grot kunnen halen. Met gevaar voor eigen leven moet het duikteam dat bestaat uit diverse nationaliteiten een moeilijke beslissing nemen. Het blijkt dat niemand de juiste training en apparatuur te hebben om de jongens te bevrijden uit de kilometers lange, nauwe grotten. De tijd dringt, het water stijgt en de jongens worden door middel van meditatie op de been gehouden.
Twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd melden zich vrijwillig aan; Rick Stanton en John Volanthen beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grot-duiken. Een onaardse hobby waarin je volledig op jezelf bent aangewezen in een omgeving die de meeste mensen een acute paniekaanval zou bezorgen. De situatie is inmiddels zo gevaarlijk geworden dat de ze besluiten om de jongens één voor één te sederen (tot ze bewusteloos zijn) alvorens ze naar de oppervlakte te brengen.
In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van dit verhaal, is het helemaal goed afgelopen? Wij garanderen u dat u tot het einde als genageld op uw stoel blijft zitten.
Van dezelfde makers als van Free Solo waarin een jongeman zonder touwen en extra beveiliging op enorme hoogte stijle rotswanden beklom.