Filmklassieker met beleving

Klassieker: THE SHINING

TRAILER

De film

Klassieker: THE SHINING

Op 19 januari 2023 draaien wij de oorspronkelijke lange versie van Stanley Kubrick's meesterwerk in combinatie met een totale filmbeleving + hapje & drankje.

Tijd: 144 min
Land: Groot-Brittannië, Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers
Regisseur: Stanley Kubrick Stanley Kubrick
Release Date: 1980

Omschrijving

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.“The Shining”, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duvall als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

In Nederland is sinds de première op 30 oktober 1980 altijd de kortere versie van “The Shining” van 119 minuten in de bioscoop vertoond. Wij vertonen de 'extended edition' van 144 minuten op het grote doek. Het betreft tevens een 4K gerestaureerde versie van de film.

Donderdag 19 januari
20:15 - 21:00 - Inloop inclusief spannend hapje en drankje uit de film en fotomoment in setting van de film.
21:00 - 23:30 - Filmvertoning The Shining