De film

The Velvet Queen

In het adembenemende The Velvet Queen gaat een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen Vincent Munier op onderzoeksmissie naar de Tibetaanse hooglanden. Zijn grootste wens is een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard.

Tijd: 92 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Marie Amiguet
Release Date: 2021

Omschrijving

In de adembenemende documentaire The Velvet Queen gaan een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson op onderzoeksmissie naar de Tibetaanse hooglanden. Hun missie is een glimp op te vangen van een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard.

Met lezing van fotograaf Erik de Jonge
Aan de hand van beeldmateriaal zal—na de filmvertoning—natuurfotograaf Erik de Jonge vertellen over de kunst van het kijken en over het fotograferen van flora en fauna. Hij geeft tips en tricks over hoe u zelf prachtige natuurfoto’s maakt en ook zal hij anekdotisch spreken over de uitdagingen die de natuur met zich meebrengt, zijn mooiste foto’s en waar u op kunt letten als u de natuur intrekt om te fotograferen.

Erik de Jonge is natuurfotograaf en boswachter. Hij fotografeert onder andere voor BN DeStem en het Brabants Dagblad. Als boswachter kent de Jonge het Brabantse landschap als geen ander.

Voor meer informatie zie specials