De film

Verdwaalde Veteranen

Nederlandse legerveteranen met chronisch PTSS, die een toevluchtsoord hebben gevonden op De Thuisbasis in de bossen in Drenthe. Eerlijk en kwetsbaar praten ze over hun demonen en hun worsteling om weer aansluiting te vinden in de burgermaatschappij.

Tijd: 100 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur: Marjoleine Boonstra
Release Date: 2023

Omschrijving

Op 24 juni is voor de 19e keer de Nederlandse Veteranendag. Cinecitta zal speciaal daarvoor op 15 juni eenmalig de indringende documentaire Verdwaalde Veteranen vertonen. Achteraf zal er een Q&A zijn met Marijke Dekker (Locatie manager van de Thuisbasis) en met Mirjam Marnelle den Boggende (Directeur van Zorggroep Perspectief).

Verdwaalde Veteranen
Verdwaalde Veteranen is een diep ontroerende documentaire over een groep Nederlandse legerveteranen met chronisch PTSS, die een toevluchtsoord hebben gevonden op de thuisbasis in de bossen in Drenthe. Eerlijk en kwetsbaar praten ze over hun demonen en hun worsteling om weer aansluiting te vinden in de burgermaatschappij. Prachtig sereen verbeeldt Marjoleine Boonstra hun intense ervaringen, en laat je recht in hun hart en ziel kijken.

Recht in de camera vertellen de veteranen over hun ervaringen en over de dingen die geen mens zou moeten zien. De constante stress in een omgeving die stil lijkt te staan, laat de ernst van PTSS op een indringende manier zien. Met door Pierre Bokma gelezen teksten en muziek van Harry de Wit.