De film

Film & Verdieping: Into the Wild

Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska.

Tijd: 148 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Emile Hirsch, Catherine Keener, Marcia Gay Harden, William Hurt,Hal Holbrook, Vince Vaughn, Kirsten Stewart
Regisseur: Sean Penn
Release Date: 2007

Omschrijving

Into the Wild is onderdeel van Film en Verdieping. Film en Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Na iedere filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

Kaarten zijn per filmvoorstelling te bestellen voor € 11,50, inclusief koffie of thee.

Into the Wild
Waargebeurd drama van Sean Penn over een jonge atleet die na zijn studie alles opgaf om naar Alaska te lopen en daar in de wildernis te gaan wonen.

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Into the Wild is gebaseerd op de gelijknamige beststeller van outdoorjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn. Eddie Vedder (Pearl Jam) zorgde voor de bekroonde soundtrack.