Op naar 200 jaar arthouse!

BedragMeer informatie

Steun Cinecitta nu voor de komende 100 jaar!

 

Draag uw steentje bij aan het voortbestaan van Cinecitta, een stichting zonder winstoogmerk. De voortdurende lockdowns hebben de filmsector en dus ook Cinecitta diep getroffen. Het afgelopen jaar hebben we bijna geen bezoekers ontvangen. Ondanks de halvering van de huurprijs en de NOW en TVL-steun, zijn we bijna door onze reserves heen.

 

Onze bioscoop aan de Willem II straat 29 draait al meer dan 100 jaar film van hoogwaardige kwaliteit en is hiermee een van de oudste bioscopen van Nederland. Een prestatie waar Tilburg terecht trots op kan zijn! Cinecitta is als arthouse bioscoop altijd innoverend, verrassend en vernieuwend geweest, steeds zonder subsidie. We vragen echter nu voor het eerst om uw hulp, zodat we de deuren na ruim 100 jaar niet hoeven te sluiten. Sinds de eerste lockdown is Cinecitta steeds bezig geweest om zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo hebben we de Ristobar Mobiel ontwikkeld om eenzaamheid tegen te gaan, vertonen we onze films via ons online filmplatform Cinecitta Thuis en bieden we online diverse filmcursussen en filminleidingen aan. Echter zit de kracht van Cinecitta in de bijzondere plek waar cultuur- en filmliefhebbers 365 dagen per jaar kunnen samenkomen. Dit is onvervangbaar! Cinecitta wil de komende jaren een culturele ontmoetingsplaats blijven en tevens een essentieel platform bieden aan lokale filmmakers. Draagt u Cinecitta een warm hart toe? Elke gift, groot of klein, betekent veel voor ons. Namens alle medewerkers, vrijwilligers en alle toekomstige bezoekers: VEEL DANK!

 

  Belastingvoordeel Geefwet   Op grond van de Geefwet, is uw gift aan Stiching Cinecitta fiscaal aftrekbaar van uw inkomen. Bovenop het waarborgen van de toekomst van Cinecitta een zeer interessant voordeel. Want dankzij uw steun kunnen we ook de komende 100 jaar prachtige films vertonen en een bijzondere culturele randprogrammering blijven aanbieden!

 

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI? Cinecitta bezit een culturele ANBI-status. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.  

 

Zie voor meer informatie: www.belastingdienst.nl