BACK TO FILMMAKING

Op vrijdag 9 juli is het hoog tijd voor Back To Filmmaking tijdens het Zuidelijk Film Festival! Een middag die een must is voor zowel filmmakers als festivalbezoekers die staan te popelen om weer samen in de bioscoop te genieten van interessante filmactiviteiten en te netwerken tijdens een gezellige borrel ter afsluiting! Georganiseerd door het Zuidelijk Film Festival, Cinecitta, Pop Up Cinema, Studio Nova en CineSud.

Het programma voor de middag is als volgt:

13.30 – 14.30: Pop Up Cinema presenteert CineSandwich, een bijzondere kijkervaring waarbij een korte film en de maker in de spotlight staan. Het publiek kijkt een korte film, daarna praat interviewster Meike van Zandvoort intensief na met de makers en wordt de film nóg een keer vertoond. De nieuw verworven inzichten in het maakproces maken dat je heel anders naar de film gaat kijken. Een ideale filmsnack om het programma mee te beginnen! Te gast in deze CineSandwich zijn de Limburgse filmmaker Genio de Groot en editor Jurriaan de Groot met hun film Convoi Exceptionnel.

15.00 – 17.00: Cinecitta presenteert In Gesprek Met Cecilia Verheyden, regisseur van de Netflix-film Ferry en de serie Undercover (s2). Presentatie: Mike Weerts. Een bijzonder en uitgebreid interview met de Vlaamse regisseur Cecilia Verheyden over de totstandkoming van haar film Ferry, de prequel van de populaire misdaadserie Undercover en een co-productie tussen België en Nederland.

17.00 – 18.45: Studio Nova presenteert Borrelen & Bijpraten, de perfecte afsluiting van Back To Filmmaking. Dé kans om eindelijk weer gezellig face to face bij te praten, te borrelen en kennis te maken met andere filmprofessionals uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Online vindt op deze dag van 10.00 tot 17.00 de CineSud Zuidelijke Film Pitch plaats (besloten groep).

Tickets voor Back To Filmmaking kosten € 17,50 en geven toegang tot het middagprogramma vanaf 13.30, inclusief de netwerkborrel. Toegangsprijs aan de deur € 19,50.

Koop uw tickets hier: Koop tickets