Children of Men – 7 maart 19:00

In Alfonso Cuaróns bewerking van P.D. James’ dystopische roman Children of Men wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meest gezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

De heilige maagd, Herodes, de drie koningen, de stal met stro, gecamoufleerd zijn ze allemaal in dit semi-futuristisch verhaal aanwezig.

Tickets

 

Het gesprek

Voorafgaand aan de film zal Leo van der Tuin – van oorsprong theoloog, religiewetenschapper – vertellen over de (verborgen) religieuze boodschap uit de film en hoe religie invloed heeft op ons dagelijks leven en onze filmbelevingen.

Van der Tuin was docent en lector aan de religiewetenschappelijke opleidingen van Fontys en Tilburg University.  Zijn belangstelling bij deze thematiek ligt niet zozeer in de vraag naar God, wie is God, maar meer in de vraag wat mensen bedoelen als zij God zeggen, op welke manier dan ook, als vloek (godverdomme) als ultieme uiting van geluk ( een goddelijke ervaring), als uiting van angst (godsgruwelijk eng), als ervaring van vrijheid (als God in Frankrijk). Waarom halen mensen een God waarin zij nauwelijks geloven aan, dicht bij de meest intieme ervaringen van hun leven? De film is een zeer nabij medium om deze wereld van God maar vooral achter God, de zinvraag, aan de orde te stellen.

Film & Verdieping

Children of Men is onderdeel van Film & Verdieping. Film & Verdieping bestaat uit zes avonden waarbij er filmvertoningen zijn van inspirerende films die maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en tot nadenken zetten. Voorafgaand aan de filmvertoning zal er een spreker zijn die een diepere laag van de film behandelt. Een spreker die kennis van zaken heeft en over de materie uit de film zal spreken, inspirerende verhalen zal vertellen, anekdotes zal delen, kwesties en taboes bespreekbaar zal maken en met u in gesprek gaat over het onderwerp uit de film.

 

 

Film & Verdieping – de filmvertoningen

De filmvertoningen met nagesprek zijn:
3 januari – The Father – geweest
17 januari – Into the Wild – geweest 
7 februari – The King’s Speech – geweest 
21 Februari – Billy Elliot
7 maart – Children of Men
28 maart – The Biggest Little Farm 

 

In onderstaande link kunt u lezen welke sprekers er aanwezig zullen zijn en kunt u tickets bestellen voor elke voorstelling.
Film & Verdieping – Cinecitta

Koop uw tickets hier: Koop tickets