Cinecitta Comedy Avond

Nederlandse Comedy
TRAILER

Nederlandstalige comedy op 23 november

Na een heerlijke editie denderen we door bij Bioscoop Cinecitta met de maandelijkse Nederlandstalige comedyavond, waar de grootste talenten van Nederland samenkomen met ervaren cabaretiers om het publiek te laten lachen, gieren en brullen!

Op 23 november komen ervaren en beginnende comedians uit alle hoeken van het land om het publiek mee te nemen naar de leukste grappen en en raarste hersenspinsels. Van one-liners tot waargebeurde verhalen, je zal het beleven bij Cinecitta!

 

Tim Hartog

Op jonge leeftijd wist Tim Hartog (16 december 1986, Rotterdam) al dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag. Dat en het feit dat hij niet heel veel anders kon. Na vier jaar op de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch studeert Tim af in 2010 met zijn afstudeervoorstelling. In datzelfde jaar doet hij nog mee met Cameretten en bereikt de halve finale. Vanaf 2012 is hij de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in Theater Walhalla Kantine, in Rotterdam. Steevast uitverkocht. In datzelfde jaar won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival.

“Tim heeft meteen de lachers op zijn hand en weet het publiek ook blijvend te boeien. Zijn verhaal is onderhoudend en amusant en heeft maatschappelijke relevantie.”— Juryrapport Utrechts Cabaret Festival

In 2013 debuteerde hij met zijn avondvullende programma Hokjesgeest. Later dat jaar maakte hij zijn opwachting in Comedy Factory op RTL4. In 2015 behaalde Tim de finale van het Leids Cabaret Festival met het programma ‘Gezellie’. ‘Vol Verwachting’ was zijn tweede voorstelling die hij in het seizoen 2016/2017 heeft gespeeld.

“Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” — Juryrapport Leids Cabaret Festival

“Zijn tekst is soms indringend en subtiel (…) zijn thema’s smaken naar meer.”— Juryrapport Leids Cabaret Festival

 

Kim van den Heuvel

Een wervelende en verrassende act, die uit het niets de Nederlandse en Belgische zalen heeft veroverd. Zodra hij op het podium komt, neemt hij jou mee naar zijn absurdische wereld waarin zelfs hij niet weet wat er gaat gebeuren. Al snel won Kim meerdere comedyprijzen en u gaat zien waarom!

 

Rami Nima

Als afgestudeerd fiscalist, slaat Rami je niet lam met zijn kennis. Zijn werkwijze is subtiel en is uit op desoriëntatie. Een mix van donkere en merkwaardige humor aan elkaar gerijgt met slimme punchlines en gebracht in een droge toon. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven, want dit jaar heeft Rami de Juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival gewonnen!

 

Jos van Gorkum

Jos van Gorkum is 55, woont in Breda en debuteerde begin 2018 meteen in Toomler (“Zo’n typische ervaring waarbij je duizend doden sterft, maar toch meteen weer opnieuw wilt”). Sindsdien speelt hij overal waar mogelijk is. Net als de meeste comedians is hij constant op zoek naar de “eeuwige lach”, maar houdt altijd één doel voor ogen: het publiek moet een toffe avond hebben. Hij houdt van een hoge grapdichtheid en heeft als credo “Be a genius or be prepared. When in doubt, be prepared”.

 

Hermes Ahmadi

De presentator van de avond is wederom Hermes Ahmadi. Opgegroeid in de gezelligheid van Brabant, maakt deze kletskous graag een babbeltje met het publiek. Hermes is gefascineerd door menselijk gedrag en besloot sociologie te studeren om er iets van te begrijpen. Al snel kwam hij erachter dat er niets van te snappen valt en wij een raar zooitje ongeregeld zijn. Daarom is hij de comedy ingegaan, want soms is de wereld logischer in de vorm van grappen. Zelfs al lijkt alles wat hij zegt dubbelzinnig, ergens in de wereld zal er vast iemand zijn die hem snapt, want Hermes zelf is ook niet normaal, met zijn ongezonde fascinatie voor uitdrukkingen, oelewappers en knoflooksaus.

Koop uw tickets hier: Koop tickets