Cinecitta Live – 15 november 2023 – 20:00

Cinecitta Live is een talkshow die over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Met landelijke actuele onderwerpen wordt er steeds iets nieuws besproken op het gebied van kunst, literatuur, film en muziek.

Kunst & ruimte 
Op woensdag 15 november vanaf 20:00 uur, zullen beeldend kunstenaar Marieke Vromans, filmjournalist Hugo Emmerzael, zanger en pianist Lance Priester en stadsdichter Frederike Luijten spreken over de eindeloze mogelijkheden van ruimte, want hoe kan een kunstenaar ruimte naar zijn/haar hand zetten? En hoe beleven mensen die veranderingen?

Er zijn maar 80 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!
Een kaartje kost €7,50

 

Marieke Vromans, beeldend kunstenaar

Marieke Vromans is beeldend kunstenaar uit Tilburg en al ruim 10 jaar ontwerpt zij met veel liefde voor de openbare ruimte. Ze noemt zichzelf een stedelijke acupuncturist, want: “Door middel van locatie-specifieke ingrepen en interventies verbeter ik het totaal en laat ik weer leven stromen zoals traditionele acupunctuur dat ook doet.”

Ze is ervan overtuigd dat een prikkelende, betekenisvolle leefomgeving een gezonde en betrokken samenleving creëert en dat kleine impulsen een groot verschil kunnen maken. Zo maakte zij voor het Spoorpark een reusachtige rits die de stenige stad openritst en het park aan je voeten legt.

 

Hugo Emmerzael, filmjournalist

Hugo Emmerzael is filmjournalist, curator en programmeur. Hij is redacteur van de Filmkrant en schrijft onder andere voor VPRO GidsMUBI Notebook en Senses of Cinema. Sinds 2020 cureert hij het Forum van de Regisseurs bij het Nederlands Film Festival. Daarnaast verzorgt hij de avontuurlijke filmprogrammering in Moving Arts Centre Amsterdam (MACA). Hij heeft in jury’s gezeten op de filmfestivals van Cannes, Venetië, Karlovy Vary en Moskou.

Films kunnen ruimte tot het oneindige trekken (denk aan de sciencefictionfilms Gravity en 2001: A Space Odyssey) of ruimte juist heel klein maken, zoals dat bijvoorbeeld in de film Buried gebeurd, een film die zich de gehele tijd afspeelt in een doodskist. Hugo Emmerzael zal, aan de hand van beeldfragmenten, vertellen hoe makers ruimte gebruiken in beeldtaal.

Lance Priester, muzikant

Veelzijdig muzikant Lance Priester schrijft, componeert en produceert muziek. Hij groeide op in Frankrijk, studeerde in Londen en is daarna weer terug naar Nederland gekomen. Als kind kopieerde hij zijn moeders pianospel en zo leerde hij zichzelf begeleiden.

Lance won in Parijs een talentenshow op de Franse televisie. Hij tekende bij het Label 6&7 en bracht daar een aantal singles uit.  Nu studeert hij aan de Rockacademie in Tilburg. Met zijn band Coue is hij winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2023.

Lance zingt vanuit zijn hart, met een gevoeligheid die iedereen zal raken. Zijn liedjes zorgen ervoor dat je even een moment van rust neemt en echt luistert naar zijn oprechte woorden.

Frederike Luijten, Stadsdichter

Frederike Luijten (1998) is de nieuwe Stadsdichter van Tilburg. Op 27 augustus is haar installatie tijdens het evenement Boeken rond het Paleis.

Frederike Luijten is de elfde stadsdichter van Tilburg. Ze zoekt met haar werk nieuwe vormen op en gaat interdisciplinaire samenwerkingen aan. In 2020 studeerde ze af aan Creative Writing ArtEZ, waar ze ondertussen werkzaam is als docent. Ze is programmamaker bij onder andere Tilt, oprichter van de literaire Seizoenszine en onderdeel van schrijverscollectief Wildgewelf. Hiernaast werkt ze aan een boek over bergen en een huis.

Koop uw tickets hier: Koop tickets