Cinecitta Live – 23 november 2022 – 20:00

Cinecitta Live toont u een divers programma en met een aantal bekende tafelgasten hopen we u te verrassen en aan het denken te zetten. De show speelt in op actuele en urgente onderwerpen en steeds wordt er iets nieuws belicht op het gebied van muziek, film, kunst, cultuur en wetenschap.

De gasten zijn: schrijver en Rusland-deskundige Helga Salemon, zangeres Hansje van Welbergen, filmwetenschapper Rudi de Boer en stadsdichter van Tilburg Rodgairo Dalnoot. Zij zullen spreken over hun passies en vakgebieden.

Er zijn maar 60 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!
Een kaartje kost slechts €5,00

Helga Salemon – schrijver en Rusland deskundige

Helga Salemon is een veelgevraagd spreker over het thema Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Ze is docent Russisch en schrijft regelmatig over Rusland in onder meer de Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en de Volkskrant. Ook treedt ze als deskundige op voor radio en tv. Ze reist regelmatig naar Rusland en in april 2019 verscheen haar boek “Russische ravage, leven met gewone Russen’.

Helga Salemon werkte drie jaar als analist op de Nederlandse ambassade in Moskou met als speciale taak het netwerk rond Putin in kaart te brengen. Het gesprek met haar zal gevoerd worden door Ralf Bodelier.

foto: Suzanne Hanekamp

 

Hansje van Welbergen – zangeres

Hansje van Welbergen is al vanaf jonge leeftijd bezig met zingen en heeft daar een enorme passie voor. Ze volgde de zangopleiding aan het conservatorium in Tilburg. Haar hoofdvakdocent was Harry Ruijl en ze volgde daarnaast lessen bij Maartje Rammeloo en Miranda van Kralingen. In 2019 studeerde ze af. Ze volgde masterclasses en lessen bij o.a. Jard van Nes, Xania Meijer, Sarah Rhodes, Mark van Nispen e.a.

Al tijdens haar opleiding zette zij haar eerste stappen in het werkveld. Zo zong ze in het koor bij opera Spanga in de producties Aïda (Verdi), Pagliacci (Leoncavallo) en IlTabarro (Puccini). Na haar afstuderen was ze op tournee met opera Zuid en in 2019 maakte ze haar filmdebuut in de operafilm The Other (productie Opera Spanga).

Rudi de Boer – filmwetenschapper

Op 1 december vertoont Cinecitta exclusief éénmalig de spannende filmklassieker The Silence of the Lambs. Een film over seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter. De film won Oscars voor Beste Regisseur, Beste Acteur (Anthony Hopkins), Beste Actrice (Jodie Foster) en Beste Scenario.

Filmwetenschapper Rudi de Boer zal tijdens Cinecitta Live een minicollege geven over Silence of the Lambs en aan de hand van voorbeelden vertellen waarom het fenomeen seriemoordenaars voer is voor zoveel filmmakers.

Rudi de Boer studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam bij diverse filmhuizen over het hele land, daar verzorgt hij lezingen, inleidingen en Q&A’s (nagesprekken) over uiteenlopende filmonderwerpen. Ook verzorgt hij al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

 

Rodgairo Dalnoot – Stadsdichter Tilburg

De stadsdichter is in het dagelijks leven vader, dichter, spoken
word- artiest, rapper, en jongerenwerker is. Hij won in 2019 tijdens het internationale spoken wordevent van SPOKEN.FM in Rotterdam de aanmoedigingsprijs voor ‘De meest inspirerende ontdekking van de SPOKEN Awards 2019’.

Als stadsdichter wil Dalnoot onder meer een podium bieden aan aanstormend schrijftalent en ‘de
verborgen schatten van de stad de kans geven hun verhaal te vertellen’.

Portret: Ivo van Leeuwen (2021)

Koop uw tickets hier: Koop tickets