Cinecitta Live – 18 januari 2023 – 20:00

Cinecitta Live toont u een divers programma en met een aantal bekende tafelgasten hopen we u te verrassen en aan het denken te zetten. De show speelt in op actuele en urgente onderwerpen en steeds wordt er iets nieuws belicht op het gebied van muziek, film, kunst, cultuur en wetenschap.

De gasten zijn o.a. Anneke Ammerlaan, foodtrendspecialist en initiatiefnemer van Allerhande, het populaire kookmagazine van Albert Heijn en Martijn Neggers, schrijver van o.a. Spoetnikstraat.

Er zijn maar 60 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!
Een kaartje kost slechts €5,00

Anneke Ammerlaan, foodtrendanalist

Foodtrendanalist Anneke Ammerlaan signaleert en onderzoekt trends in voeding. Vanuit haar culinair-journalistieke achtergrond en als schrijver/producent van meer dan veertig kookboeken voor onder andere Albert Heijn, Ikea en C1000, volgt ze met haar bedrijf Vision on Food de ontwikkelingen in de (thuis)keuken van onder meer foodbloggers. Vanuit deze kennis adviseert ze primaire producenten, foodfabrikanten, supermarkten en foodservice-bedrijven in hun innovatiestrategie.

 

 

Sigrid Calon, kunstenaar

Kunstenaar Sigrid Calon studeerde textiele vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming. Je kunt Sigrid Calon kennen van haar grafische handschrift waarin ze speelt met abstracte vormen in verschillende technieken. Haar ontwerpen zijn toegevoegd aan de collectie interieurtextiel van het Textielmuseum.

 

 

Martijn Neggers, schrijver

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) schrijft poëzie, kort proza en romans. In 2012 publiceerde hij bij Tilburgse Uitgeverij Geroosterde Hond de bundel Hoop in blije dagen. Daarna volgden bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de romans De mensen die achterbleven (2016), Spoetnik (2018) en Leve de koning (2021).

 

Kitty Nusteling, directeur Stichting Beschermde Wieg

Op 12 januari verschijnt de film Broker in de Nederlandse filmtheaters, een film over ter vondeling gelegde baby’s in Zuid-Korea. Om dat probleem in Nederland aan te pakken is Stichting Beschermde Wieg opgericht. Een organisatie die vondelingenkamers heeft geopend voor vrouwen die zo wanhopig zijn dat ze na een ongewenste zwangerschap niet weten waar ze met hun baby naartoe moeten en geen andere oplossing zien dan ze op een onveilige plek ter vondeling te leggen.

Kitty Nusteling, directeur Stichting Beschermde Wieg, zal vertellen over de doelen van de stichting, het verzet waar zij in eerste instantie op stuitte en de verhalen die vrouwen met hen deelde, want wat drijft hen om hun kind ter vondeling te leggen en waarom kunnen of durven zij niet naar de reguliere hulpverlening te gaan.

Koop uw tickets hier: Koop tickets