Cinecitta Live – Woensdag 17 januari 20:00

Cinecitta Live, de talkshow, die over de Tilburgse stadsgrenzen reikt, keert in 2024 terug op woensdag 17 januari. Met landelijke actuele onderwerpen wordt er steeds iets nieuws besproken op het gebied van kunst, literatuur, film en muziek. Het thema van de eerste editie van het nieuwe jaar is: Talenten van de toekomst. Met performances, diepgaande gesprekken, beeldende vertellingen en livemuziek belooft het weer een mooie editie te worden. Benieuwd naar alle gasten? lees er hieronder alles over.

Er zijn maar 80 plaatsen beschikbaar, een ticket kost €7,50 euro.

 

Muzikant Michelle Sweegers

Michelle Sweegers (1997) is een Nederlandse concertharpiste die vooral bekend staat om haar variërende en verhalende programma’s. Behalve klassieke werken die ze op de concertharp ten gehore brengt, bespeelt ze ook de elektrische harp waarmee ze experimenteert met verschillende muzikale stijlen. Tevens creëert Michelle eigen composities en houdt ze ervan om interactie met het publiek te hebben.

Regelmatig treedt Michelle op bij verschillende soorten gelegenheden in zowel binnen- als buitenland. Zo heeft ze als soliste mogen optreden met orkesten als het Jeugd Orkest Nederland, European Philharmonia en het Amstel Strijkersensemble. Ook is Michelle al meerdere keren te gast geweest bij radio- en tv-programma’s om geïnterviewd te worden en om op te treden. Voorbeelden hiervan zijn: Podium Witteman, De Muziekfabriek, NTR Podium, Spiegelzaal, Zwarte Prietpraat en De Wereld Draait Door.

 

Designer Fransje Gimbrère

Fransje Gimbrère (1993) is ontwerper, kunstenaar en onderzoeker geboren in textielstad Tilburg. In 2017 studeerde zij af aan de Design Academy Eindhoven.

In haar werk gaat ze op experimentele wijze op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen van bestaande materialen en technieken. Haar autonome werk exposeert ze over de hele wereld, maar ze blijft altijd verbonden aan Tilburg. Lokaal is haar werk prominent te zien in de nieuwe raadzaal van de Gemeente Tilburg (Cirrus) en in de inkomhal van het Koopmansgebouw op de campus van Tilburg Universiteit(Physis).

 

Ontwerper Ralf Gloudemans

Ralf Gloudemans is een ontwerper gespecialiseerd in mixed reality design en vakmanschap. Het doel is om de mogelijkheden van fysiek en digitaal ambacht en gereedschap te combineren, wat resulteert in unieke creaties die de grens tussen de digitale en fysieke wereld doen vervagen.

Bij Studio Ralf Gloudemans ligt de focus op het blootleggen en onthullen van het opmerkelijke samenspel tussen de fysieke en digitale aspecten van creatie. Gedreven door een passie om het verborgen potentieel van mixed reality design en vakmanschap te ontdekken.

filmmaker Andreia Dobrota

Andreia Dobrota is een animatiefilmmaker met een Roemeense achtergrond. Na een master animatie op de AKV St. Joost in Breda in 2013, verhuisde zij naar Tilburg waar zij nu werkt en woont met haar gezin.

Haar focus binnen het vakgebied ligt op het creëren van een divers aanbod van kunstzinnige animatiefilms. Soms met een duidelijk verhaal, soms met een (deels) verborgen boodschap. Altijd op zoek naar uitingen waar zij een persoonlijke band mee heeft, en een maatschappelijke relevantie in zich heeft. De psyche van de mens is een terugkerend thema in haar werk. De animatiefilms ‘Bench’ en ‘Count to ten’ zijn geïnspireerd door haar eigen ervaring met sociale angst, gevoelens van woede en de overheersende gedachten die daarbij opkomen. Beide films zullen te zien zijn tijdens Cinecitta Live.

 

Circus artiest Erik Berkey

Erik Berkey is een multidisciplinaire circus artiest uit Zweden. Hij studeerde in juni af aan Fontys Circus & Performance Art te Tilburg met specialisatie Chinese Paal. Hij heeft een constructie van 6 meter hoog gebouwd die zichzelf omhoog kan houden.

Erik Berkey is winnaar van de  BNG Bank Circusprijs 2023. In het  jury-rapport stond: “De jury is onder de indruk van de innovatieve constructie met Chinese palen die Erik heeft ontwikkeld.  Erik heeft zijn vakmanschap als maker met deze performance bewezen en voegt een nieuwe dimensie toe aan het circusveld.”

 

Choreografe Annemijn Rijk

Choreografe Annemijn Rijk (1993) is geïnteresseerd in het menselijk lichaam; hoe het communiceert, hoe rauw, direct en kwetsbaar het kan zijn, alsook hoe het de wereld waarneemt en zo onze realiteit creëert.

In juni 2023  behaalde zij haar Master Philosophy of Humanity and Culture aan de Tilburg University. Als filosoof is ze gespecialiseerd in de fenomenologie: de leer die stelt dat we de wereld via ons lichaam ervaren. Dit zintuigelijk-lichamelijke aspect is terug te vinden in haar werk(wijze). Annemijn: “Als filosoof stel ik vragen over de wereld, als choreograaf geef ik antwoord.”

Annemijn: ‘Kijkend naar de wereld om me heen, ben ik als maker op zoek naar ‘tussenruimte’, ruimte voor verandering, voor het besef dat het ook anders kan. Inspelen op de zintuigelijke beleving, de manier waarop we de wereld waarnemen en het publiek terugbrengen naar hun kern, hun eigen lichaam, zijn methodes die ik daarvoor hanteer.’

Koop uw tickets hier: Koop tickets