Cinecitta Live – Woensdag 20 maart 20:00 uur

Cinecitta Live bespreekt landelijke actuele onderwerpen op het gebied van kunst, literatuur, film en muziek. Met gesprekken, beeldende vertellingen en livemuziek belooft het weer een mooie editie te worden. Benieuwd naar de gasten? Lees er hieronder alles over.

Er zijn maar 80 plaatsen beschikbaar, een ticket kost €7,50 euro.

TICKETS

Illustrator – Djenne Fila

Djenné Fila is een Tilburgse illustrator die met haar illustraties verhalen verrijkt. Djenné maakt sfeervolle beelden vol structuur die ze met haar unieke collagetechniek samenstelt, tot wel 500 lagen. Ze illustreert met krachtige composities en ragfijne lijnen en gaat op zoek naar passende technieken, kleuren en materialen om de sfeer van verhalen te vangen.

Ze won in 2023 het Gouden Penseel voor haar illustraties uit Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen van Joukje Akveld. Haar illustraties uit De Vuurvogel werden bekroond met een zilveren European Design Award.

 

 

Muziek – Maaike Girardin

Maaike Girardin is een Nederlands-Canadese zangeres en songwriter die de hele wereld rondreist met haar muziek. Ze nodigt u uit om haar fysieke en emotionele reizen opnieuw mee te maken via haar poëtische teksten en folky gitaarspel.

In de afgelopen jaren heeft Maaike mogen spelen op podia in Israël, Vietnam en Australië. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen op de Artist Voice Music-conferentie in Italië. Momenteel werkt Maaike aan haar debuutalbum met Italiaanse gitarist Alberto Ammendolia.

Ze wordt in Cinecitta Live begeleid door Alberto Ammendolia en de violiste Alba Vivaldi-Huuse

 

Architectuur – Peter van Schie

Peter van Schie neemt u mee naar de films die worden vertoond op het 9e Tilburg Architectuur Film Festival. Het thema van dit jaar is Habitat. 15 films en documentaires uit diverse landen over de woonomgeving van mensen.Hoe beleven wij onze dagelijkse leefomgeving en reageren we op veranderende woonvormen, ecologische bouwmethoden en hoe geven we vorm aan een leefomgeving voor dieren, planten en mensen.

 

 

Beeldend Kunstenaar – Tommy van der Loo

Geschiedenis, ongelijkheid en dood zijn de hoofdonderwerpen in het beeldende werk van Tommy van der Loo. Zijn werk is niet zozeer een artistiek statement of een maatschappijkritisch oordeel, maar een reflectie op onze samenleving en de totstandkoming daarvan.

De onderwerpskeuze van zijn sculpturen zijn ontstaan door een diepgaande interesse in en fascinatie voor het koloniale verleden van Nederland en hoe dat tot op heden doorwerkt. De sculpturen zijn gestoeld op eeuwenoude beeldtradities en vormen een hedendaagse variatie daarop.

 

 

Literatuur – Jasper van den Bovenkamp

Jasper van den Bovenkamp ofwel Qube schrijft en rapt in een poging iets te begrijpen van de wereld en zichzelf. Op zijn debuutalbum Synthetische Speeltuin komen zijn verhalende, conceptuele raps samen met de keiharde beats en sprankelende composities van producer en muzikant Michiel van Steenhoven.

Hij stond al op vele podia en festivals, o.a. als support voor Zwart Licht en Diggy Dex. Daarnaast treedt hij op als spoken wordartiest en schrijft hij korte verhalen, gedichten en e-mails, waarbij hij graag uitgedaagd wordt om in opdracht iets te maken. Samen met Tilt hebben we Jasper gevraagd een creatief verslag te schrijven van de avond, dat hij aan het eind van het programma laat horen.

Tilburgs literair productiehuis Tilt bouwt samen met (lokale) schrijvers verhaalwerelden in onze omgeving, op papier, in performances, audio of ontmoetingen – bijvoorbeeld tijdens Straat op Tilt, op 23 maart.

 

Film – Rutger van Hulst

Regisseur Rutger van Hulst kwam veelvoudig in de media met zijn film Mijn ouders wonen op Jupiter. Hij maakte deze film naar aanleiding van het plotselinge overlijden van zijn ouders.

 Zijn doel is om het rouwproces en de dood bespreekbaar maken. Tijdens Cinecitta Live zal hij vertellen hoe de film heeft bijgedragen aan zijn eigen rouw – en verwerkingsproces en wat zijn film voor anderen heeft betekend.

Mijn Ouders Wonen op Jupiter zal op 27 maart om 19:00 uur eenmalig te zien zijn bij Cinecitta.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets