Cinecitta Live | 22 maart | 20:00
Een talkshow die verder gaat dan Tilburg!
Cinecitta Live is een talkshow die over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Met landelijke actuele onderwerpen wordt er steeds iets nieuws besproken op het gebied van kunst, wetenschap, film en muziek.
Kaartverkoop en bezoekersinformatie
Er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij!
Een kaartje kost €5,00.
De gasten voor de aankomende editie zijn: Ineke Strouken, Esther Porcelijn en Onias Landveld
Ineke Strouken – Voormalig directeur Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland
Ineke Strouken heeft 32 jaar als directeur leidinggegeven aan het Nederlandse Centrum voor Volkscultuur en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Zij is gespecialiseerd in tradities die geworteld zijn in het dagelijks leven.
Zij is geïnteresseerd in vragen als `Wat vieren we ook alweer met Pinksteren?’. En waar komt de hype om Halloween te vieren ineens vandaan? Wat zijn typische lente- en paastradities in Nederland?
Sommige tradities zijn zo gewoon dat wij er niet bij stilstaan dat niet iedereen dezelfde feesten viert. Vaak weten wij ook niet meer precies waarom wij ze vieren en wat de betekenis is.
Onias Landveld – Theatermaker, schrijver, performer én woordkunstenaar
Als theatermaker, schrijver, performer én woordkunstenaar zou je Onias Landveld (Paramaribo, 1985) een multidisciplinair verteller kunnen noemen, die zijn verhalen telkens in wisselende hoedanigheid voor het voetlicht brengt.
In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg. Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord.
In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie. In 2017 was hij twee jaar stadsdichter van Tilburg. Recent bewerkte Onias voor De Pont zijn theatervoorstelling Kunu tot een video-installatie , die op dit moment te zien is. Hij creëert vanuit zijn productiehuis Wosu, dat hij oprichtte om biculturele makers een infrastructuur te bieden.
Esther Porcelijn – Toneelmaakster en oud stadsdichter van Tilburg
Ester Porcelijn zal deze avond een mooie column voordagen passend in het thema van de avond. Zij was tussen 2011 en 2013 de stadsdichter van Tilburg. Daarvoor studeerde ze aan de Toneelacademie Maastricht en vervolgens filosofie aan de Universiteit van Tilburg.
In 2009 en 2011 speelde ze met het theatergezelschap De Utrechtse Spelen en maakte voorstellingen met haar eigen theatergroep FRANSJE. In september 2013 verscheen haar debuutbundel De keren dat ik verwaai uitgeverij teleXpress..
Voor de Joodse Omroep bezocht zij in programma Zoek De Verschillen de Amerikaanse Chabad-Lubavitchbeweging, de grootste Joodse gemeenschap in de diaspora. Het is deze aflevering dat de prijs voor de beste levensbeschouwelijke tv-productie wint, zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs. In 2020 presenteerde ze Vraag het een Rabijn dat werd geproduceerd door de Joodse redactie van de EO.
Jasper Naaijkens – Head of Film Cinecitta en ontwikkelaar van de app Films.nl
Jasper Naaijkens, Head of film Cinecitta, heeft samen met een team van computerprogrammeurs twee jaar lang hard gewerkt aan het ontwikkelen van de app FILMS.NL. Met de app krijgen filmtheaters en filmliefhebbers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en (digitaal) met elkaar in gesprek gaan over alle films die zij hebben gezien. De app biedt onder andere ook de mogelijkheid om filmrecensies te schrijven en de meningen van andere filmliefhebbers te lezen.
Jasper zal tijdens Cinecitta Live vertellen hoe het (in de toekomst) mogelijk is om de app bij meerdere filmtheaters, verspreid over heel Nederland, te gebruiken. Ook zal hij vertellen hoe nieuwe innovaties, zoals de app FILMS.NL, niet voor individualisering in de maatschappij zorgen, maar juist de mogelijk biedt om het gesprek met elkaar aan te gaan en verbinding te creëren.
Huisband Pim Pam Pet
Huisband Pim Pam Pet (Paul Zoontjes | The Kik, Simon Keats), Joris Kuijs, Marcel Groenewegen en Gijs van der Heijden worden vergezeld door Frankie Fuzz, liefhebber van de sixties.