Cinecitta Oscar dag | zaterdag 16 maart, start 11.00 uur

Omdat wij van mening zijn dat de Oscar winnaars op het witte doek thuishoren, zullen wij speciaal daarom op zaterdag 16 maart de vijf grote prijswinnaars vertonen in onze grootste filmzaal.

In totaal werden er afgelopen zondag 23 prijzen uitgereikt. Oppenheimer sleepte maar liefst 7 Oscars in de wacht. Daarna volgden Poor Things (4 Oscars) en The Zone of Interest (2 Oscars). Verder vertonen wij twee films die zeer prestigieuze prijzen wonnen. Anatomy of a Fall (Best Original Screenplay) en The Boy and the Heron (Best Animated Feature Film).

Het volledige programma en de speeltijden leest u hieronder. 

Anatomy of a Fall | 11.00 uur

Sandra Hüller schittert in deze opwindende mix van liefdesdrama en rechtbankthriller.

Sandra, Samuel en hun zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want is zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt. Tickets 

The Boy and the Heron | 14.00 uur

Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken, stapt in een wereld die bewoond wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante.

Het semi-autobiografische fantasierijke epos The Boy and the Heron is wederom een meesterwerk van Hayao Miyazaki die ook de films The Spirited Away en My Neighbor Totoro regisseerde

Tickets 

Poor Things | 16.15 uur

Dit heerlijke absurdistisch sprookje doet denken aan het verhaal van Frankenstein.

In Poor Things zien we wetenschapper Godwin Baxter (Willem Dafoe)  die een babybrein in het hoofd van een pasgestorven vrouw (Emma Stone) plant. Het resultaat is iemand die fysiek volwassen is, maar mentaal een kind. Wat gebeurt er als iemand die op het enge af goudeerlijk is, met een kinderlijke blik naar het leven kijkt en geen remmingen kent, de wijde wereld in trekt? Tickets 

The Zone of Interest | 19.00 uur

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer toont de banaliteit van het kwaad.

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en deze laat ze zich niet meer afnemen.  Tickets 

Oppenheimer | 21.00 uur

Indrukwekkende biopic over J.Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Van zijn studententijd in Engeland in de jaren twintig, waar hij Bohr en de kwantummechanica leerde kennen, tot de geheime verhoren in de jaren vijftig, toen de gevierde wetenschapper verdacht werd van communistische sympathieën. Alles komt voorbij.

Zoals altijd bij christopher Nolan (Inception, Interstellar) is Oppenheimer een visueel spektakelstuk geworden (de prachtige beelden zijn van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema), maar Nolan gunt ons ook een kijkje in het gekwelde brein van Oppenheimer zelf, die wist dat de wereld na zijn uitvinding voorgoed veranderd was.
Tickets