1-04-2021

Cinecitta gaat terug naar haar roots: in 1970 bestond de programmering voornamelijk uit erotische films. Zo hoopt de bioscoop na de heropening voldoende geld binnen te halen om corona te overleven.

Op 1 juni 1961 stopte de laatste exploitant van Cinema Royal. Een maand later werd de bioscoop heropend als Ambassade Theater. Het repertoire bij Ambassade bestond aanvankelijk uit alle filmgenres. Vanaf 1967 werden ook nachtfilms gedraaid. Dit waren hoofdzakelijk (oude) westerns. Begin jaren ’70 werden die verdrongen door oosterse vechtfilms. Vanaf 1965 werden de eerste erotische films gedraaid. Vanaf 1970 bestond de programmering vooral uit seksfilms, met Franse en Zweedse uitspattingen. In de loop der tijd werden de films explicieter. Er wordt gedacht dat de opbrengsten van deze filmvertoningen toentertijd het redmiddel zijn geweest van het Ambassade Theater.

Geïnspireerd door haar roots , ziet Cinecitta de kans om de hoop weer te doen herleven. Na maandenlang stilstaan, is de hoop nu wedergekeerd voor een nieuw en exclusief project: zoiets heeft Tilburg niet eerder gezien! De erotische films komen terug. Er wordt gedacht aan het toevoegen van een sauna, een zwembad en een massagesalon om de ervaring compleet te maken. Het restaurant zal de gasten blijven voorzien van heerlijk eten.

Met dit nieuwe totaalconcept denkt Cinecitta de corona pandemie te kunnen overleven.
Alvast een voorproefje zien? Bekijk Yab Yum via Picl. We rekenen op uw steun, tot bij de heropening!