De Acht | Woensdag 13 december 19.30 uur met inleiding en aansluitend Q&A

De koers staat nooit stil…

Op woensdag 13 december om 19.30 uur organiseert Cinecitta een speciale voorstelling in aanwezigheid van de filmmakers met een vraaggesprek onder leiding van Jace van de Ven.

De Acht van Chaam wordt sinds 1933 georganiseerd in het Brabantse dorp Chaam. In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

De koers is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité: “zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen. Als corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk.

 

 


19.00 | Inloop

19.30 | Start inleiding + film
Q&A na de film

 

Tickets

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets