Filmvertoning met nagesprek regisseur Jaap van Heusden | zondag 16 april | 16.15 uur

Op zondag 16 april is er een filmvertoning van De man uit Rome inclusief nagesprek. Theoloog Leo van der Tuin zal in gesprek gaan met de prijswinnende regisseur Jaap van Heusden.

Alleen op 16 april om 16:15 zal de film met nagesprek zijn.

 

De man uit Rome

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

Hij krijgt te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. Térèse (19), de dochter, is een ongrijpbare zwijgende jonge vrouw, die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Hij is gewend mensen te ondervragen en forensisch onderzoek te doen, maar zijn technocratische aanpak botst met het diepe verdriet van de mensen in het dorp.

 

Over regisseur Jaap van Heusden

Jaap van Heusden (1979) volgde de Nederlandse filmacademie. Hij debuteerde in 2005 met de korte film Een Ingewikkeld Verhaal, Eenvoudig Verteld. In de opvolgende jaren maakte hij speelfilms waaronder In Blue. Op het Nederlands Film Festival won In Blue driemaal een Gouden Kalf (Beste Regie, Beste Scenario en Maria Kraakman won de prijs als Beste Actrice.) Zijn telefilm De Nieuwe Wereld won wereldwijd prijzen en met zijn scenario voor Win/Win won hij de Prix Europa.

Koop uw tickets hier: Koop tickets