Over deze filmspecial

Wij vertonen de Oost op 30 juni om 19.00 uur. Na afloop volgt een Q&A met de Tilburgse Esmee Jacobs, zij heeft meegewerkt aan deze productie als Video Assist Operator.

 

Over Esmee Jacobs

Ik ben de film ingerold als locatiescout. Daarvoor moest ik op zoek gaan naar jaren 40/50 locaties voor de Nederlandse scenes.

De samenwerking liep fijn en daardoor kreeg ik van de producent de vraag of ik ook mee wilde naar Indonesië als Video Assist Operator, er was nog precies 1 plekje die vervuld moest worden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Als Video Assist Operator ben je verantwoordelijk voor de monitoren waarop o.a. de regisseur, maar ook de mensen van Styling, Art Department, Script continuïteit mee kunnen kijken. Omdat de film niet in chronologische volgorde gedraaid wordt, hou je ook bij wanneer wat is gedraaid, zodat je bijvoorbeeld snel terug kan vinden in welke hand Martijn iets vast had, hoeveel zweet iemand op zijn voorhoofd had of naar welke kant een scheiding op zat. Zodat het in de montage uiteindelijk netjes op elkaar aansluit. Hiervoor hield ik een rapport voor mezelf bij, zodat ik het in een paar seconden terug kon vinden.

Video Assist Operator, ook wel VTR werkt in het camera departement.

 

Over De Oost

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Koop uw tickets hier: Koop tickets