Filmvertoning met nagesprek regisseur Suzanne Raes | Dinsdag 21 maart | 19.00 uur

Op dinsdag 21 maart is er een filmvertoning van Dicht bij Vermeer inclusief nagesprek met prijswinnend regisseur Suzanne Raes.

Alleen op 21 maart om 19:00 zal de film met nagesprek zijn.

 

 

Dicht bij Vermeer

Prijswinnend filmmaker Suzanne Raes volgt de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie.

Het melkmeisje en Meisje met de Parel zijn wereldberoemd, maar wat weten we van de man die ze maakte? Geen zelfportretten, geen brieven, geen aantekeningen; een klein oeuvre is alles wat Johannes Vermeer naliet. Er worden ruim dertig schilderijen aan hem toegeschreven, waarvan de meeste zich buiten Nederland bevinden. In Dicht bij Vermeer volgt prijswinnend filmmaker Suzanne Raes de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling (de grootste ooit) in het Rijksmuseum. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie.

 

Over regisseur Suzanne Raes

Suzanne Raes (1969) studeerde culturele studies. Ze werkt als documentairemaker. Voor haar film Boudewijn de Groot – Kom nader (2015) ontving ze de IDFA Melkweg Music Documentary Audience Award en met haar film De tegenprestatie (2015) won ze samen met Monique Lesterhuis het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Koop uw tickets hier: Koop tickets