Dine-In Cinema: Umami | dinsdag 29 augustus  | 19.15 uur

Cinecitta en Ristobar29 organiseren op dinsdag 18 juli, 1, 15 & 29 augustus het culinaire Dine-In Cinema!

Op deze speciale avond neemt u plaats aan een gezellig gedekte tafel in onze tweede huiskamer: Ruimte X. In een ongedwongen sfeer, met intieme verlichting, zal u kunnen gaan genieten van de culinaire film Umami. Tijdens de film serveren wij een vegetarisch hoofdgerecht en een nagerecht in stijl van de film.

Wilt u onderdeel zijn van dit exclusieve gezelschap? Er is plaats voor 12 tafels en maximaal 24 personen. Reserveer dus op tijd! De prijs is €32,50 p.p. (incl. film, hoofdgerecht en nagerecht).

Programma:
Aanvang: 19.15 uur
Einde: 21.00 uur

 

Tickets

 

Alleen in het geval dat de voorstelling niet kan doorgaan, wordt restitutie verleend. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u overwegen om iemand anders blij te maken met uw kaartjes.

Over de film Umami

Gabriel Carvin, gespeeld door Gérard Depardieu, ontvangt als de leidende chef-kok van Frankrijk zijn derde Michelin ster. Waar andere chef-koks uitzinnig blij zouden zijn, is Gabriel na de winst diep ongelukkig. Uit wanhoop wendt Gabriel zich tot hypnose, waardoor hij zich een verlies van een culinaire wedstrijd van jaren geleden ineens weer herinnert.

Umami is afkomstig van het Japanse woord umami ‘heerlijk’. Het is de vijfde basissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter en wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke smaakversterker in de Aziatische keuken. Het idee voor de film Umami werd bij de regisseur Slony Sow geboren toen hij tijdens
een etentje met vrienden in discussie raakte over de definitie van umami. Het was een gesprek waarbij niemand het met elkaar eens was. Zelfs een chef, die onderdeel was van de discussie, worstelde met de ware betekenis van umami. De innerlijke strijd die deze chef leek te hebben deed regisseur Sow aan Gérard Depardieu denken, want wie anders zou de kwelling en behoefte naar de smaak van geluk beter kunnen vertolken dan hij.

Koop uw tickets hier: Koop tickets