Filmcursus over Europese Cinema

Donderdagen; 14, 21, 28 september en 5 oktober 2023
Prijs: 45,00 incl. koffie en thee
Aanvang: 19.15 uur
Einde: 21.00 uur
U koopt een ticket voor de datum van 14 september en krijgt daarmee toegang tot alle vier de cursusdagen.


Bestaat er zoiets als dé Europese film? In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film. Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog. Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn?

Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar?

Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten diverse Europese filmlanden onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken.

Tickets

 

Over Rudi de Boer 

Toen Rudi de Boer begon aan zijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht is hij zich gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en is hij meer te weten gekomen over andere filmculturen. In deze periode is ook de bewondering ontstaan voor zijn grote held Alfred Hitchcock. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land en daarbij verzorgt hij al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Koop uw tickets hier: Koop tickets