Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van een filmklassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot dusver hebben wij al een mooie filmklassiekers vertoond. Onderaan deze pagina vindt u een sfeerimpressie van deze edities.

Easy Rider | woensdag 18 oktober | 19.00 uur

Regisseur, en meervoudig Gouden-Kalf winnaar, Martin Koolhoven geeft een filmcollege over de invloed van de filmklassieker Easy Rider. Een film die eind jaren zestig een grote maatschappelijke invloed had en een tegencultuur in gang zette. Doordat het tegendraadse Easy Rider een groot publiek wist te bereiken, opende dat deuren voor eigenzinnige jonge filmmakers als Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Steven Spielberg. Filmmakers die de filmgeschiedenis voorgoed wisten te veranderen en tot de dag van vandaag een inspiratie zijn voor jonge filmmakers.

En wie kan er beter beter over praten dan Martin Koolhoven? Via verhalen en geprojecteerde beelden zal Koolhoven het publiek betrekken en zijn unieke kijk geven op een fundamentele film van de New Hollywood Cinema. Peter Fonda en Dennis Hopper die op hun ‘gechopperde’ Harley-Davidson-motorfietsen op zoek zijn naar Amerika, Jack Nicholson, in de rol die hem beroemd maakte, als hun whiskydrinkende, noodlottige advocaat. Martin Koolhoven biedt zijn unieke perspectief op de plaats van de film in ons collectieve onderbewustzijn. What’s not to like? Koop uw kaartjes op tijd of loop het risico een zeer bijzondere avond te missen.

Tickets

 

Programma woensdag 18 oktober
19.00 | Inloop
19.30 | Start filmcollege Martin Koolhoven
20.30 | Pauze
21.00 | Start Easy Rider

Eerder vertoonde klassiekers

Pulp Fiction

  

The Shining

The Silence of the Lambs

  

The Good, the Bad and the Ugly

The Wizard of Oz

 

A Clockwork Orange

Amadeus

 

The Big Lebowski

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

The Kid

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets