Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van de klassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot dusver hebben wij al een mooi lijstje filmklassiekers vertoond. Onderaan deze pagina vindt u een sfeerimpressie van deze edities.

Raging Bull | Zaterdag 22 oktober

Op 22 oktober vertoont Cinecitta exclusief eenmalig Martin Scorsese’s briljante biopic Raging Bull.

Raging Bull verscheen in 1980, ruim veertig jaar later staat Raging Bull met zijn acht Oscarnominaties nog steeds bekend als een onversneden meesterwerk, geboren uit overlevingsdrang van de regisseur Martin Scorsese. Na zijn geflopte musical ‘New York, New York’ durfde hij het aan om een sportfilm te maken. Scorsese zei hierover: “Na New York, New York was ik ervan overtuigd dat mijn Amerikaanse filmcarrière wel klaar was. Ik wilde naar Europa vertrekken om daar kleinere films te gaan produceren. Raging Bull zou mijn allerlaatste Amerikaanse film worden. Ik heb me aan geen enkele regel gehouden. Kamikaze. Ik wilde de beste film van mijn leven maken.”

In 2008 werd Raging Bull door het American Film Institute uitgeroepen tot ‘beste sportfilm ooit’. Raging Bull ademt in alles Scorsese: ongepolijste dialogen, brutale cameravoering en de liefde voor het straatleven in New York.

 

Zaterdag 22 oktober
20:15 – 21:00 | Inloop inclusief hapje en drankje uit de film
21:00 – 23.09 | Filmvertoning Raging Bull

Tickets

 

Voormalig vertoonde klassiekers

The Good, the Bad and the Ugly

The Wizard of Oz

 

A Clockwork Orange

Amadeus

 

The Big Lebowski

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

The Kid

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets