Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van de klassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot dusver hebben wij al een mooi lijstje filmklassiekers vertoond. Onderaan deze pagina vindt u een sfeerimpressie van deze edities.

Pulp Fiction – Donderdag 16 maart

Misdaadklassieker Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino keert bij Cinecitta eenmalig terug op het grote doek. De flamboyante regisseur Quentin Tarantino is misschien wel de ultieme schrijver-regisseur van de jaren 90. De meesterlijke verteller van heerlijke hommages, duizelingwekkende dialogen, pittige personages en snappy soundtracks leverde met Pulp Fiction een film af die een hele generatie filmmakers inspireerde. De film won een Oscar voor Beste Scenario. Bovendien kreeg de film op het Filmfestival van Cannes de Palme d’Or, de hoogste prijs.

In Pulp Fiction schuiven ijzersterke misdaadverhalen listig in elkaar. De film volgt twee niet al te snuggere huurmoordenaars die zijn opgezadeld met een opdracht die hen boven het hoofd groeit. Daarnaast volgen we een bokser die de opdracht heeft gekregen om zijn volgende wedstrijd te verliezen. Tarantino trekt de verschillende verhaallijnen uit elkaar, vlecht ze op uiterst ingenieuze wijze vervolgens weer handig in elkaar en springt ondertussen heen en weer in de tijd. De film markeerde de comeback van John Travolta en zorgde voor de doorbraak van Samuel L. Jackson.

Donderdag 16 maart

18:45 – 19:30 – Diner Big Kahuna Burger + friet (optioneel!) UITVERKOCHT
20:15 – 21:00 – Inloop inclusief spannend hapje en drankje uit de film en fotomoment in setting van de film.
21:00 – 23:24 – Filmvertoning Pulp Fiction UITVERKOCHT

Tickets

 

Eerder vertoonde klassiekers

The Shining

The Silence of the Lambs

  

The Good, the Bad and the Ugly

The Wizard of Oz

 

A Clockwork Orange

Amadeus

 

The Big Lebowski

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

The Kid

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets