Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseren wij filmspecials geheel aangekleed in stijl van de klassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Tot nu toe hebben wij al meerdere filmklassiekers vertoond. Bekijk onderaan deze pagina een impressie.

The Wizard of Oz | Vrijdag 10 juni

“Toto, I have a feeling we’re not in Kansas anymore”

Frances Ethel Gumm, beter bekend als Judy Garland werd op 10 juni 1922 in Grand Rapids, Minnesota geboren. Vandaar dat wij op 10 juni 2022 The Wizard of Oz in Cinecitta vertonen.

“Een klein meisje wordt door een cycloon vanuit haar huis in Kansas naar het magische land van Oz geblazen. Samen met een aantal vreemde figuren gaat ze op zoek naar de stad Oz, waar een Tovenaar de plak zwaait. Met zijn hulp kan ze terugkeren naar Kansas.”

Dit was de officiële synopsis die in 1938 werd gebruikt ter promotie van de film. Inmiddels is het verhaal van Dorothy Gale dat samen met haar hondje Toto, een tinnen man, een leeuw en een vogelverschrikker op zoek gaat naar de Wizard of OZ dankzij deze filmklassieker bij iedereen bekend.

The Wizard of Oz maakte ten volle gebruik van de technologische en stilistische vernieuwingen die de periode (de jaren 30 tot en met de tweede wereldoorlog) kenmerken. Ten eerste is het een kleurenfilm terwijl in 1939 maar slechts één op acht films in kleur waren. De 4K restauratie van The Wizard of Oz herstelt de kleurenpracht van de film in volle glorie. Een mooi gebruik van kleur vinden we ook terug bij de intrede in Emerald City, waar het paard van de koets die onze helden vervoert in elk shot een andere kleur heeft. Ten tweede zien we in de film een aantal mooie voorbeelden van het steeds frequentere en vaak erg efficiënte gebruik van een kraanshot. Uniek in die tijd!

De gehele filmbeleving

De avond zal geheel in het teken staan van de sfeer van de film. Er zal een hapje en een drankje uit de film worden geserveerd.

Vrijdag 10 juni 2022
18:30 – 19:15 
Inloop inclusief hapje en drankje uit de film en de mogelijkheid op een fotomoment uit de film.
19.15 – 21.00  Filmvertoning The Wizard of OZ

Tickets

 

Voorgaande klassiekers

A Clockwork Orange

Amadeus

  

 

The Big Lebowski

 

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

 

The Kid

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets