Focus op Film: Perfect Days | 13 december 19.00 uur

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen.

SPECIALE VOORPREMIÈRE – DE FILM WORDT OP 13 DECEMBER OM 19.00u INGELEID DOOR GERLINDA HEYWEGEN.

 

18.45u | Inloop
19.00u | Start Inleiding
19.15u | Start film

Tickets

 

Over Gerlinda Heywegen

Tijdens de Focus op Film inleidingen vertelt Gerlinda Heywegen op persoonlijke wijze over de gekozen film. Wat doet een film met je en hoe komt dat? Wat maakt ‘m nou zo speciaal, gek, om nooit te vergeten, of lastig? Wie is de regisseur en wat bezielde hem of haar om deze film te maken?

“Films laten je dromen en afreizen naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden, soms geweldig, soms afgrijselijk. Een dreun op je hoofd krijg je, of een aai over je bol. Ik vind het nog steeds magnifiek dat dat allemaal kan, in een donkere zaal, anoniem tussen andere liefhebbers. In mijn inleidingen vertel ik nooit “hoe het zit”, want dat is voor iedereen anders. Ik bied wat context en probeer eigenlijk vooral de kijk-poriën alvast wat open te zetten. Ik wil een ambassadeur zijn voor de film en een vriend van het publiek.”