Focus op Film: El Eco

Inleiding door schrijver Gerlinda Heywegen
TRAILER

Focus op Film: El Eco | 14 maart 19.00 uur

Tijdens de Focus op Film inleidingen vertelt schrijver Gerlinda Heywegen op persoonlijke wijze over de gekozen film. Ditmaal vertoont Cinecitta El Eco, een wonderschone film die je meeneemt naar het paradijselijke El Eco in Mexico. Hier, hoog boven op een heuvel, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen. Een documentaire waarin je verdwijnt als in de allerbeste speelfilm. Montse, Luz Ma en Sarahí zijn de betoverende hoofdpersonen, die je niet anders dan in je hart kan sluiten.

Gerlinda over de film: Een intiem mirakel van een film, waarin je de liefde en warmte voor elkaar letterlijk kan voelen. Hoe spannend het is, om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur. Een film die de essentie van leven en opgroeien raakt; een groot en intens avontuur.

Programma donderdag 14 maart:
18.45u | Inloop
19.00u | Start Inleiding
19.15u | Start film

OVER GERLINDA HEYWEGEN

Tijdens de Focus op Film inleidingen vertelt Gerlinda Heywegen op persoonlijke wijze over de gekozen film. Wat doet een film met je en hoe komt dat? Wat maakt ‘m nou zo speciaal, gek, om nooit te vergeten, of lastig? Wie is de regisseur en wat bezielde hem of haar om deze film te maken?

“Films laten je dromen en afreizen naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden, soms geweldig, soms afgrijselijk. Een dreun op je hoofd krijg je, of een aai over je bol. Ik vind het nog steeds magnifiek dat dat allemaal kan, in een donkere zaal, anoniem tussen andere liefhebbers. In mijn inleidingen vertel ik nooit “hoe het zit”, want dat is voor iedereen anders. Ik bied wat context en probeer eigenlijk vooral de kijk-poriën alvast wat open te zetten. Ik wil een ambassadeur zijn voor de film en een vriend van het publiek.”

Koop uw tickets hier: Koop tickets