Focus op Film: Terrestrial Verses | Dinsdag 30 april, 19.00 uur

Schrijver Gerlinda Heywegen vertelt op persoonlijke wijze over de gekozen film. In Terrestrial Verses halen regisseurs Ali Asgari en Alireza Khatami scherp uit naar wantoestanden in hun land en schetsen een striemend portret van machtsmisbruik en bekrompenheid, waarbij de veerkracht van individuen centraal staat.

In negen hoofdstukken komen alledaagse mensen voorbij die navigeren tussen de culturele, religieuze en institutionele opgelegde beperkingen in het hedendaagse Iran. Deze levendige verhalen, zowel humoristisch als aangrijpend, tonen de levenskracht en vastberadenheid van mensen in tegenspoed, en zijn een genuanceerd portret van een complexe maatschappij.

Over Gerlinda Heywegen

Gerlinda is filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten. Ze werkt met veel filmvertoners samen en geeft veelvuldig inleidingen, ontwikkelt en verzorgt cursussen en is een gedreven interviewer. Momenteel schrijft ze voor literair magazine Elders en Netherlands Society of Cinematographers. Ze publiceerde o.a. haar boek The Other Director, over directors of photography, en schreef mee aan Passie voor cinema.

Koop uw tickets hier: Koop tickets