Focus op Film: The Zone of Interest | 1 februari 19.00 uur & 19:15

Bijgeboekt! Op donderdag 1 februari, op de premièredag van de film, zal er een inleiding zijn van schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen. Op het tijdstip van 19:00 (zaal 6) zijn vrijwel alle kaarten al uitverkocht. Daarom is er een extra vertoning met inleiding gepland op 1 februari om 19:15 (zaal 5). Kaarten daarvoor zijn vanaf nu beschikbaar.

Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en deze laat ze zich niet meer afnemen.

Programma donderdag 1 februari:
18.45u | Inloop
19.00u | Start Inleiding
19.15u | Start film

De eerste Nederlandse recensies druppelen al binnen met louter lovende recensies!
“Auschwitz in je achtertuin: meesterwerk The zone of interest maakt koud tot op het bot” ★★★★★ AD
“Glazers buitengewone, ijzige film is een studie in de banaliteit van het kwaad en de mechanismen van het wegkijken.” ★★★★★ NRC
“In ‘The Zone of Interest’ komen het alledaagse en het onbevattelijke op verpletterende wijze samen” ★★★★★ de Volkskrant

OVER GERLINDA HEYWEGEN

Tijdens de Focus op Film inleidingen vertelt Gerlinda Heywegen op persoonlijke wijze over de gekozen film. Wat doet een film met je en hoe komt dat? Wat maakt ‘m nou zo speciaal, gek, om nooit te vergeten, of lastig? Wie is de regisseur en wat bezielde hem of haar om deze film te maken?

“Films laten je dromen en afreizen naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden, soms geweldig, soms afgrijselijk. Een dreun op je hoofd krijg je, of een aai over je bol. Ik vind het nog steeds magnifiek dat dat allemaal kan, in een donkere zaal, anoniem tussen andere liefhebbers. In mijn inleidingen vertel ik nooit “hoe het zit”, want dat is voor iedereen anders. Ik bied wat context en probeer eigenlijk vooral de kijk-poriën alvast wat open te zetten. Ik wil een ambassadeur zijn voor de film en een vriend van het publiek.”

Koop uw tickets hier: Koop tickets