Apocalypse Now documentaires

Hearts of Darkness & Dutch Angle: Chas Gerritsen

Cinecitta presenteert filmklassiekers met beleving

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van de klassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Op 13 april zal Apocalypse Now worden vertoond. Om april volledig in het teken van Apocalypse Now te laten staan, zullen een week na de vertoning van Apocalapse Now, op donderdag 20 april, de documentaires Hearts of Darkness en Dutch Angle: Chas Gerritsen & Apocalypse Now worden vertoond.

Dutch Angle: Chas Gerritsen & Apocalypse Now – Donderdag 20 april 19:30

De van oorsprong Nederlandse fotograaf Charles ‘Chas’ Gerretsen werd in de jaren 70 plotseling wereldberoemd met zijn toentertijd nog kleine oeuvre. Als avonturier vanaf jonge leeftijd en voorheen oorlogsfotograaf, werd hij door Francis Ford Coppola op grond van zijn oorlogservaringen uitgenodigd als set fotograaf voor de film Apocalypse Now.

De Brabantse regisseur Baris Azman vertelt met Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now het verhaal van fotograaf Gerretsen en toont zijn huiveringwekkende werk op de filmset dat een nieuw perspectief biedt van wat wordt gezien als een van de beste films ooit gemaakt. De documentaire bevat deleted scenes, een diepgaand interview met Gerretsen en meer dan honderd foto’s van onder andere Marlon Brando, Dennis Hopper en Martin Sheen.

Na de filmvertoning zal er een Q&A zijn met regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman.

Hearts of Darkness – Donderdag 20 april 21:00

Hearts of Darkness is een indringende documentaire over de waanzin op de set van Apocalypse Now.

De film toont alle problemen tijdens het maakproces van Apocalypse Now: overstromingen, de strijd met de Filipijnse regering over helikopters, de hartaanval van Martin Sheen, ongebreideld drugsgebruik onder zowel cast en crew, en Marlon Brando’s prima-donnacapriolen.

Eleanor Coppola maakte documentaire-opnames van de Filipijnse productie, compleet met geheime geluidsopnames van haar man, die aantonen dat de regisseur op het punt stond om volledig in te storten.  Zijn maniakale ego leidde ertoe dat hij koste wat kost – zelfs faillissement – de legendarische roman van Joseph Conrad wilde verfilmden.

 

Programma & ticketverkoop

Wanneer u een ticket koopt voor Hearts of Darkness kunt u met dat ticket op dezelfde avond kosteloos naar Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

Programma donderdag 20 april:
19:30-20:00 filmvertoning Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now
20:00-20:45 Q&A (nagesprek) met regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman
20:45-21:00 pauze
21:00-22:30 filmvertoning Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse

Koop uw tickets hier: Koop tickets