Wielertourtocht Het Geheim van de Kempen | zaterdag 11 mei, start 8.00 uur

Het Geheim van de Kempen is een wielertocht door de Nederlandse en Belgische Kempen. Vertrek vanuit Cinecitta Tilburg, Douaneloods Baarle-Nassau grens of D’n ouwe Brandtoren Reusel. Daarnaast organiseert de wielervereniging de laatste vrijdag van maart een wielerquiz in Cinecitta en proosten we met een glas Kwaremont op de wielerklassiekers die worden vertoond in Ruimte X van Cinecitta.

Op zaterdag 11 mei, als afsluiting van het wielervoorjaar 2024, zal de toertocht Het Geheim van de Kempen worden verreden, inmiddels alweer de twaalfde editie. Er kan, tussen 8.00 en 10.00 gestart worden op drie locaties. Namelijk bij:

– Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg
– Café Het Spoorhuis, Grensweg 28, 5111 EC Baarle-Nassau
– Taverne D’n Ouwe Brandtoren, Burg. Willekenslaan 2, 5541 NA Reusel

Er kunnen drie routes  gefietst worden. Van 75, 100 en 135 kilometer.  Alle routes voeren langs heidevelden, weiden, akkers, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.

Afgelopen jaren waren de deelnemers, die overal vandaan kwamen, tot zelfs uit Zeeuws-Vlaanderen toe, unaniem vol lof over de catering onderweg, de zorgvuldige bewegwijzering en de prachtige route. En uiteraard ook over de ontspannen nazit, met veel onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde wielerverhalen. Als herinnering aan de tocht wordt aan de deelnemers een boekje uitgereikt, geschreven door Jace van der Ven, geïllustreerd door Ivo van Leeuwen en vormgegeven door Annette Paulsen.

In de weken voorafgaand aan de toertocht zal op de website van Het Geheim van de Kempen historische informatie worden gegeven over de startplaatsen en opmerkelijke punten langs de route.

Koop uw tickets hier: Koop tickets