Eindelijk is het zo ver!

‘Het Vierde Geschenk: The Movie’ is een korte speelfilm van een halfuur. Zowel de inhoud als de totstandkoming zijn bijzonder. ‘The Movie’ vertelt een puur Tilburgs verhaal. Het Vierde Geschenk is een unieke vorm van solidariteit. Kinderen stellen speelgoed ter beschikking aan leeftijdgenootjes die in armoede leven. Dat zijn er circa 7.000 in Tilburg.

Een zeer zichtbaar onderdeel van deze actie is de jaarlijkse intocht van de Drie Koningen. Ze trekken rond 6 januari door de binnenstad van Tilburg. Als gevolg van corona gaat dat begin 2021 niet door. Maandenlang werkten tientallen vrijwilligers aan een alternatief. Maar ook dat moest worden afgelast. Dit alternatief bestond uit tien podia met verhalenvertellers en ander vermaak uit de multiculturele Tilburgse samenleving. Samen vertelden de vertellers het verhaal van Het Vierde Geschenk.

Dit concept is met een scripts van de Tilburgse schrijver en dichter JACE van de Ven omgezet in een film. De ervaren amateurspelers zijn begeleid door regisseuse Anny Ketelaars uit Goirle. De film is gedraaid door Stijn van der Loo uit Haaren. Hij maakt onder meer films voor Philharmonie Zuid-Nederland en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de film gaan de Drie Koningen in Tilburg een ster achterna. Er zitten veel herkenbare situaties van locaties in en typisch Tilburgse eigenheden en sentimenten. De Drie Koningen gaan op zoek naar Het Vierde Geschenk en vinden uiteindelijk een pasgeboren kind, symbool voor het universele goede waar alle mensen naar streven.

Koop uw tickets hier: Koop tickets