Hollandse Nieuwe met haringkar

Film + Diner + Q&A + Haringkar
TRAILER

Over het evenement

Vrijdag 25 juni vertonen we in het kader van de komst van de nieuwe haring de documentaire HOLLANDSE NIEUWE / RAW HERRING van Hetty & Leonard Retel Helmrich. Vooraf kunt u in Ristobar Cinecitta een heerlijk haring voorgerecht eten gevolgd door een bijpassend hoofdgerecht.

Na de film staat onze Ristobar Mobiel klaar om nog een heerlijke haring te eten met een lekker glas Corenwijn erbij.

  • Voor- en hoofdgerecht: 24,50
  • Voor- en hoofdgerecht en film: 29,50

 

Over de film

Romantiek en kameraadschap op de enige twee overgebleven Nederlandse vissersschepen die op de Hollandse nieuwe varen, gefilmd met de kenmerkende single-shot-cinematechniek van Retel Helmrich.

Al meer dan duizend jaar is de Hollandse nieuwe niet meer weg te denken uit onze nationale cultuur. Jaarlijks kijken miljoenen mensen in binnen- en buitenland uit naar de komst van het eerste vaatje. In de middeleeuwen draaide de Nederlandse economie voor een groot deel op de verdiensten van de haringvisserij; tegenwoordig vissen nog slechts twee schepen uit Scheveningen onder Nederlandse vlag op dit eetbare erfgoed. Gefilmd met Retel Helmrich’s unieke single-shot-cinema wordt een verdwijnend stuk Hollands Glorie van binnenuit verteld.

Na afloop volgt een Q&A met regisseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich en editor Jasper Naaijkens

Koop uw tickets hier: Koop tickets