INTERNATIONALS ART CHANNEL – 30 NOVEMBER 2023 – 19:30

Op donderdagavond 30 november 2023 – aanvang 19:30u – vindt in Zaal 1 van Cinecitta in Tilburg de première-avond plaats van de vierde serie van drie video-filmportretten van kunstenaars, die in Tilburg – regio – Hart van Brabant werkzaam zijn en / of daarmee via hun werk verbonden zijn. Als gastheer treedt op Peer de Graaf, die de drie portretten van de kunstenaars Mark van Hoek, Ilse Vermeulen, Ad Roefs, introduceert en de gasten ontvangt.

Deze drie kunstenaarsportretten zijn geproduceerd door de initiatiefnemers van het Internationals Art Channel, kunstenaar / ontwerper Jan Doms en filmer Tom Pijnenburg. De start van de ‘oneindige’ reeks kunstenaarsportretten werd mogelijk gemaakt door het Tilburgse Mediafonds. Inmiddels heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds zich daarbij aangesloten. Fantastisch!

Voorgaande portrettenreeksen:
eerste reeks: 01 Strijbos & Van Rijswijk, 02 Chikako Watanabe en 03 Marjolein Landman
tweede reeks: 04 Jacques Palinckx, 05 Ulrike Doszmann, 06 Sanne Bax
derde reeks: 07 Nick J. Swarth, 08 Dyane Donck, 09 Chuan Ming On

Gratis entree | reserveren is gewenst via jandoms.lef@gmail.com.

PORTRET 10 Mark van Hoek – beeldend kunstenaar

Mark van Hoek, onder andere betrokken bij ‘de Nieuwe Zonderlingen’, verblijft op dit moment voor enkele maanden op de befaamde Kunstacademie Düsseldorf als gaststudent. Hij beschouwt dat verblijf als onderdeel van zijn intensieve zoektocht, waarbij ervaringen en contacten op het vlak van materie en technieken, alsmede elementen die verband houden met het dagelijkse leven, de basis vormen.

 

 

 

 

PORTRET 11 Ilse Vermeulen – kostuumontwerper

Ilse Vermeulen zwaait op dit moment de scepter over het kostuumatelier van het Zuidelijk Toneel. In haar loopbaan werkte ze onder andere als kostuumontwerper voor theater-, opera-, film-, en dansproducties. zoals voor de gezelschappen ‘De Wetten van Kepler’, ‘Matzer Theaterproducties’, ‘Het Volksoperahuis’, ‘Theater Artemis’ en niet te vergeten voor Paul en Menno de Nooijer ‘De Lachende Koe’ (VPRO)

 

 

 

 

PORTRET 12 Ad Roefs – architect

Ad Roefs werkte als architect voor o.a. OD205 en Jo Coenen & Co en is sinds 2003 zelfstandig architect. In Tilburg ontwierp hij het Stiltecentrum op de campus van de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is hij actief op het gebied van interieur- en meubelontwerp, het ontwerpen van tentoonstellingen en in samenwerking met kunstenaars betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van kunstwerken in de openbare ruimte.

 

 

 

Aanmelden is gratis via jandoms.lef@gmail.com