Vrijdag 6 januari 2023 | 13.30 uur & 19.00 uur

Met inleiding en Q en A door filmmaker Marijke Kodden
ceremoniële afsluiting door Mohawk Jerry ‘Thundercloud’ Wolf (native-american)

Naast het filmkaartje kunt u een overheerlijke veganistische Weedburger met friet en salade geserveerd krijgen. Mocht u gebruik willen maken van deze combinatie gelieve minimaal één uur voor aanvangstijd (12.30 uur of 18.00 uur) plaats te nemen in restaurant Ristobar29.

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil ceremonies uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens.

Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar door de Anasazi werd gebruikt. Inmiddels worden er al meer dan 30 jaar KIVA-gatherings georganiseerd waar wisdomkeepers over de hele wereld samenkomen. De Nederlandse filmmaker Marijke Kodden begon in 2018 met filmen hier in Nederland. Ze was diep geraakt en heeft sindsdien in meerdere andere landen filmopnames gemaakt. Met hulp van Rakinah Buttner, Jaap Verhoeven (editor) en Estas Tonne (muziek) is het materiaal van 100 uur teruggebracht tot een inspirerende documentaire.

In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonies. Wisdomkeepers uit alle windstreken komen samen rond het heilig vuur om hun liefde voor moeder aarde uit te drukken via gebeden, oude rituelen, liederen en dans. De documentaire is hoopvol en laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Aftermovie van KIVA Mexico:
Klik hier voor aftermovie

Over Jerry ‘Thundercloud’ Wolf (VS)

Jerry woont in een reservaat in de staat New York.

Daar hebben zijn voorouders de eerste contacten gelegd met de Nederlanders. Hij is een belangrijke ambassadeur van de Mohawk-indianen. Het is zijn missie om het vredesverdrag wat meer dan 400 jaar geleden te eren en opnieuw onder de aandacht te brengen. de drie pijlers zijn vriendschap-respect-vrede.

Jerry is een zeer begaafde en inspirerende verhalenverteller. Op dit moment reist hij door Nederland om mensen te inspireren, met zijn mooie verhalen, drumcirkels, het medicijnwiel en het werken met de wijsheid van zijn volk.

 

 

Raquel Haug (Wisdomkeeper uit Nederland)

Van 2016 tot 2019 was ze een van de organisatoren van de Nederlandse Kiva.
Zij is gevraagd om een nieuwe ceremoniële plek in Nederland te starten, die verbonden is met het Heilige Kiva Vuur. De oude kennis over de heiligheid van het leven en onze diepe verbinding met de natuur is de basis van haar spirituele pad. 30 jaar geleden is ze ingewijd door Native Amerikaanse vrouwen. Ze richt zich vooral op “Sacred Women’s Mysteries”. Ze leerde o.a. hoe je de vrouwencyclus kan synchroniseren met de maancyclus en de kringlopen van de natuur.

 

Voor meer informatie over KIVA the call of the wisdom keepers, bekijk de website

Koop uw tickets hier: Koop tickets