100 jaar Marlon Brando | Last Tango in Paris | Woensdag 3 april, 20.30 uur

Marlon Brando: “Acteren is een overlevingsmechanisme”

 
Er wordt wel eens geklaagd dat Marlon Brando, de grootste acteur van zijn generatie, zijn leven heeft verspild aan nutteloze rebellie en veel te weinig meesterwerken heeft nagelaten, maar we kunnen vooral dankbaar zijn voor het weinige dat we hebben en dat hij zo uniek was. Ter ere van zijn 100ste verjaardag vertonen wij op woensdag 3 april, om 20.30 uur eenmalig het meesterlijke Last Tango in Paris.

Marlon Brando was nooit bang om zijn mening te uiten. Hij heeft zich, als pionier, altijd verzet tegen de hoogdravende manier waarop acteren werd benaderd. Als hij geen acteur was geweest, schreef Marlon Brando, zou hij een crimineel zijn geworden, en vooral een oplichter. Geloof hem op zijn woord, want acteren is meer dan datgene wat hij op het doek liet zien. Brando over acteren: “We zijn allemaal de hele tijd aan het acteren, dat is voor mij niks anders dan handelen in de situatie. We zouden geen seconde kunnen overleven als we niet konden handelen. Handelen is een overlevingsmechanisme. Een sociaal smeermiddel. Wij handelen elke dag om onze levens te redden.”

 

Filmvertoning Last Tango in Paris

De mooie, jonge Jeanne is op zoek naar een appartement in Parijs. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de mysterieuze Amerikaan Paul die rouwt om de zelfmoord van zijn vrouw. Ondanks de gebeurtenissen voelt hij zich tot Jeanne aangetrokken en hij begint met haar een gepassioneerde, seksuele relatie. Ze weten heel weinig van elkaar, zelfs elkaars namen niet. Hoe lang kan deze liefde stand houden?

De verwachtingen voor de Italiaans-Franse productie waren hooggespannen, voornamelijk omdat Hollywoodster Marlon Brando eerder dat jaar (1972) had geschitterd in The Godfather.

Koop uw tickets hier: Koop tickets