Maria Montessori: Film met nagesprek – Donderdag 30 mei, 19:00 uur

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die streed voor een nieuwe onderwijsmethode. De film is een ode aan de theorie achter haar lesmethode. Op donderdag 30 mei, 19:00 uur is er een speciale vertoning waarbij de twee leerkrachten Anouk en Lieza van de Montessoribasisschool De Elzen komen vertellen over het Montessorionderwijs vandaag de dag en hoe dat in de film wordt getoond. Daarnaast zullen zij met de aanwezige bezoekers in gesprek gaan over de film en de onderwijsmethodieken.

Leraren Anouk en Lieza van de Montessoribasisschool De Elzen

Een film over Maria Montessori, wij (Anouk en Lieza) waren meteen enthousiast! Haar visie is voor ons als leerkrachten op Montessoribasisschool de Elzen nog steeds actueel. Het kunnen vertragen, kosmisch onderwijs, wellevendheid en leren van en met elkaar is in deze tijd misschien nog wel belangrijker dan voorheen.

Dit zien wij in ieder geval terug bij onze kinderen in de klas. Van het jonge kind bij Lieza in de klas tot het ‘oudere’ kind bij Anouk. Ben je nieuwsgierig naar ons verhaal? Kom dan zeker naar de film, luister naar ons nagesprek en stel je vragen! 

 

De film

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die streed voor een nieuwe onderwijsmethode. In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy. Door Maria Montessori leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten.

Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. Een aanrader.’ – Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale.

Koop uw tickets hier: Koop tickets