Nuclear Now | Documentaire met nagesprek | zaterdag 23 maart, 19.00 uur

Op 23 maart vertonen wij eenmalig de documentaire Nuclear Now. Na afloop zal er een vraaggesprek zijn over klimaatverandering en de wereld van kernenergie.

In de boeiende documentaire neemt meesterregisseur Oliver Stone ons mee op een verhelderende reis door de wereld van kernenergie.

Terwijl de dreiging van klimaatverandering voortduurt door het gebruik van fossiele brandstoffen, daagt  Oliver Stone de kijker uit om hun percepties over kernenergie te heroverwegen en  kernangst en misinformatie te overwinnen.

Met uitzonderlijke toegang tot de nucleaire industrie in Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten onderzoekt hij de mogelijkheden. Met zijn kenmerkende stijl en diepgaande inzichten brengt Stone een urgente boodschap over de rol van kernenergie in ons voortbestaan en de strijd tegen klimaatverandering.

Het nagesprek

In het nagesprek zal de thematiek uit de film worden bespreken. Het gesprek zal plaatsvinden tussen Patrick Bauduin (voorzitter Atoom Coöperatie), filosoof en auteur Ralf Bodelier en Olguita Oudendijk (directeur RePlanet).

 

 

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets