Onder het Maaiveld

Met Q&A Gouden Kalf-winnaar Mark Verkerk
TRAILER

Filmvertoning met nagesprek regisseur Mark Verkerk | Woensdag 8 maart | 19:00 uur

Op 8 maart wordt de documentaire Onder het Maaiveld vertoond. Er zal een filmvertoning zijn inclusief nagesprek met regisseur Mark Verkerk, die in het verleden een Gouden Kalf won voor zijn documentaire De Nieuwe Wildernis.

Alleen op 8 maart om 19:00 zal de film met nagesprek zijn.

Tickets

 

Onder het Maaiveld

Het roer moet om, zoveel is duidelijk. In het licht van de klimaatcrisis en opwarming zullen boeren, consumenten en voedselindustrie hun benadering van de landbouw en de producten die ze voortbrengt drastisch moeten veranderen. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Onder het maaiveld – van de makers van De Nieuwe Wildernis, inspireert en verwondert en geeft inzicht. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Verbijsterend feit: één theelepeltje grond bevat meer levende organismen dan er mensen op aarde leven.

 

Over regisseur Mark Verkerk

Mark Verkerk heeft al ruim 30 jaar ervaring op het gebied van regie, camera, montage en scenario’s. Zijn passie voor documentairefilms is door de jaren heen altijd erg groot geweest. Mark Verkerk is geboren in Nairobi in Kenia. Hij studeerde aan de London International Film School en ging in 1980 bij de Australische omroep ABC in Sydney aan de slag als film editor.

De film ‘Buddha’s Lost Children’ (2006) was zijn eerste bioscoopfilm. Deze werd in 2007 voorgedragen als Nederlandse inzending voor de Oscars. Als regisseur is Mark Verkerk in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de bioscoopfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, natuur in de delta. De Nieuwe Wildernis trok alleen al in Nederland meer dan 700.000 bezoekers naar de bioscopen en filmtheaters  en leverde hem een Gouden Kalf en een Rembrandt Award op.

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets