ONZE NATUUR, HET WILDE BELGIË

Met nagesprek regisseur en bioloog Pim Niesten
TRAILER

Onze natuur, het Wilde België

De documentaire Onze natuur, het Wilde België toont de verhalen over bekende en onbekende dieren in de Belgische achtertuin. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers en de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen. Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm.

Onze natuur, het Wilde België werd met meer dan 250.000 bioscoopbezoekers een ware kaskraker in België.

Q&A regisseur, cameraman en bioloog Pim Niesten – 24 november

Pim Niesten maakte heel wat natuurdocumentaires in binnen- en buitenland, onder andere voor National Geographic en de BBC. Hij ontving hiervoor verschillende bekroningen. zoals een nominatie voor een International Emmy Award for Outstanding Cinematography in 2017 en de Deutscher Naturfilmpreis in 2019.

Hij bracht natuur- en dierenverhalen in beeld van de dichte jungles en uitgestrekte savannes in zuidelijk Afrika tot de hete cactuswoestijnen in het zuiden van Noord-Amerika. Van de tropische eilanden en palmboomstranden van Australië en Zanzibar tot de barkoude, onherbergzame kliffen in IJsland. Ditmaal stort Niesten zich in het visuele spektakel van de Belgische natuur.

Alleen tijdens de vertoning van 24 november om 19:00 uur, zal er achteraf een nagesprek zijn met Pim Niesten.

Koop uw tickets hier: Koop tickets