The Godfather back on the big screen – 50th Anniversary

Wegens succes verlengd! Nu met de optie om deze prachtige klassieker in de ochtend te bewonderen op dinsdag 8 en 15 maart.

Regisseur Francis Ford Coppola geeft in The Godfather een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de familie Corleone binnen de machtsverhoudingen van de georganiseerde misdaad. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mario Puzo.

De film sloeg, in 1972, in als een bom en sleepte destijds 3 Oscars in de wacht: de Oscar voor beste film, beste acteur (Marlon Brando) en beste bewerking van een boek tot scenario. De klassieker wordt vandaag de dag beschouwd als één van de beste films aller tijden.

In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film besloten Paramount en Coppola’s productiebedrijf American Zoetrope The Godfather nauwgezet te restaureren. Alles werd in het werk gesteld om de films zo goed mogelijk te kunnen tonen aan een hedendaags publiek. Daarbij is gebruikgemaakt van technologieën die aanmerkelijk zijn verbeterd sinds 2007, toen de laatste restauratie werd voltooid door de vooraanstaande filmhistoricus en conserveringsdeskundige Robert Harris. Het team nam zijn werk als uitgangspunt en stopte duizenden uren in het bekijken van elk afzonderlijk frame, met als resultaat een uitzonderlijke presentatie die tegelijk wel trouw is gebleven aan de look and feel van de oorspronkelijke films.

  • Meer dan 300 prints met film werden grondig doorgenomen om de best mogelijke resolutie te vinden voor elk frame van alle drie de films.
  • Er is meer dan 4000 uur besteed aan het repareren van vlekken, scheuren en andere gebreken in de negatieven.
  • Er is meer dan 1000 uur besteed aan een rigoureuze kleurcorrectie om ervoor te zorgen dat het resultaat zou voldoen aan de oorspronkelijke visie van Coppola en cameraman Gordon Willis.
  • Naast de in 2007 door Walter Murch goedgekeurde 5.1-audio zijn ook de originele monotracks op The Godfather hersteld.
  • Alle werkzaamheden stonden onder toezicht van Coppola.

Herleef The Godfather, op 8 en 15 maart in een prachtig gerestaureerde 4K versie bij Cinecitta!

Koop uw tickets hier: Koop tickets