Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!

In 2014, na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, opende het vernieuwde Cinecitta 2.0 in augustus haar deuren. Nu, tien jaar later, vieren we dit lustrum in de feestmaand augustus met talloze mooie events op het gebied van film, food en beleving. Eén van de vele specials is een ode aan filmmaker Theo van Gogh.

Vanwege de feestmaand zullen alle tickets voor slechts de helft prijs te koop zijn.

Een ode aan filmmaker Theo Van Gogh – 25 augustus 14:00 uur

Het is precies twintig jaar geleden dat Nederlands meest spraakmakende filmregisseur Theo Van Gogh werd vermoord in de Amsterdamse Linnaeusstraat. Van Gogh was een pionier in de strijd van vrijheid van meningsuiting, een man die het leven verloor door het maken van zijn film Submission. Dit jaar schreef Jaap Cohen een autobiografie over het spraakmakende leven van Theo van Gogh.

Omdat Cinecitta de mening van Theo van Gogh deelt dat film een ontzettend belangrijke vorm van meningsuiting is en om het werk van Theo van Gogh te eren, zal op zondag 25 augustus om 14:00 uur Van Goghs laatste lange speelfilm Interview te zien zijn. Na de filmvertoning zullen filmprogrammeur Sam Simons en schrijver van De Bolle Gogh Jaap Cohen in gesprek gaan over de films van Theo van Gogh, zijn nalatenschap, invloed, en het belang van kunst als stem om maatschappelijke en politieke zaken bespreekbaar te maken.

Over de filmvertoning Interview

De film Interview vertelt het verhaal van een gerenommeerde journalist (Pierre Bokma) van een kwaliteitskrant die tegen zijn zin de meest populaire soap actrice van Nederland (Katja Schuurman) moet interviewen. Litteken ontmoet litteken: het interview ontspoort, de karakters botsen en de spanningen lopen hoog op.

De film kreeg in Nederland nooit de eer en het podium die het verdiende, maar de grote Amerikaanse acteur Steve Buscemi (Reservoir Dogs & Pulp Fiction, Big Fish) vond de film zo goed dat hij er een Amerikaanse Remake van maakte.

Koop uw tickets hier: Koop tickets