Together & Together 99 double bill – Vrijdag 31 mei 19:00

De film Together 99, van filmmakers Lukas Moodysson, is het veelbelovende vervolg op zijn eerdere film Together. Speciaal ter gelegenheid van de release van Together 99 zal er op de premièreavond eenmalig een Double Bill te zien zijn van beide films.

Regisseur en scenarioschrijver Lukas Moodysson is één van de belangrijkste Zweedse regisseurs van de huidige generatie. Een filmmaker die met humor onderzoekt hoe groepselementen en sociale verwachtingen invloed hebben op het individu. Zelf zegt hij daar het volgende over: “Ik ben niet bijzonder geïnteresseerd in het onderzoeken van de diepten van mijn ziel; Ik onderzoek meer de wereld om mij heen.”

Ticketverkoop double bill
Het is mogelijk om tickets te kopen voor de losse voorstellingen van Together en Together 99 of u koopt een Double Bill ticket voor €20,50 en krijgt daarmee €5,- korting.

Programma 31 mei:
19:00 – 20:45 Vertoning Together
20:45 – 21:00 Pauze
21:00 – 22:55 Vertoning Together 99

Tickets

Together

In het jaar 2000 bracht Lukas Moodysson zijn film Together uit. De film werd direct een groot succes op vele filmfestivals wereldwijd. Together gaat over een gemeenschappelijk huis genaamd “Together” de thuisbasis voor radicale hippiejongeren, die ervan dromen een  socialistische manier van leven op te bouwen. De film opent in 1975 met twee kleine kindertjes die dolblij uitroepen dat Franco dood is. Het typeert de sfeer in de commune waar de personages zich tegoed doen aan politieke draaikolkdiscussies, achteloze seks en geestige drugs.

Moodysson putte voor de film uit zijn eigen herinneringen. In Together kijkt hij met satirische, maar ook met een sympathieke blik naar het tijdperk waarin werkelijk alles door een politiek gekleurde bril werd bekeken. Zelfs Pippi Langkous moest eraan geloven. Twee macrobioten betogen dat het kinderboek ‘kapitalistische’ literatuur is, de materialistische Pippi is immers altijd op zoek naar gouden munten en andere spullen.

Together 99

In Together 99 brengt Lukas Moodysson de cast van Together opnieuw bijeen om vierentwintig jaar na de Tillsammans-commune de balans op te maken. Terwijl de vrienden van vroeger op een veelbewogen avond bijpraten, komen oude littekens naar boven, maar ook nieuwe hoop.

De film heeft het directe van een fly-on-the-wall-documentaire stijl. Het is een scherpe ensemblekomedie over de desillusie van de middelbare leeftijd, een levensfase waarin de ideologische en seksuele zekerheden van vroeger zijn weggevallen. Waar zijn voorganger de tekortkomingen van het samenleven door een post-Sovjet lens bekeek, bekijkt Together 99 de post-internet atomisering van de samenleving door de lens van de hedendaagse culturele politiek.

Sociale onhandigheid stuwt de film van Moodysson voort. Een werk dat de kijker ervan verzekert dat iedereen op zijn eigen manier volledig en noodgedwongen in de war is.

Koop uw tickets hier: Koop tickets