Loving Vincent op de sterfdag van Vincent van Gogh | Zaterdag 29 juli 19.15 uur

CINECITTA PRESENTEERT I.S.M. STICHTING KRACHTIG ZUID

Op 29 juli 1890 overleed Vincent van Gogh. Daarom vertonen wij op zijn sterfdag eenmalig de film “Loving Vincent’ met een inleiding door Godelieve Engbersen.

Loving Vincent

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Programma zaterdag 29 juli
19.15 | Inleiding door Godelieve Engbersen
19.30 | Start film
21.04 | Einde film

 

Tickets

 

Vincent van Gogh wandeling

Waar woonde onze kunstzinnige `Tilburger´ nou eigenlijk precies? Hoe verging het hem op school hier in de stad? Welk Tilburgs werk heeft hij achtergelaten?

Voor kunstliefhebbers en niet-kunstliefhebbers een interessante wandeling die een stukje lang verborgen verleden blootlegt. We nemen u graag mee in de voet- sporen van de jonge schilder die later zou uitgroeien tot wereldberoemde kunstenaar

We vertrekken op 29 juli 2023 om 14.00 op het St. Annaplein
€ 5.00 p.p.

Aanmelden via Stichting Krachtig Zuid, Godelieve.Engbersen@gmail.com