Week van de Democratie 2024 | woensdag 11 september, 19.00 uur

Op zondag 15 september is het weer Internationale dag van de Democratie. In de Gemeente Tilburg zetten we ieder jaar de democratie in het zonnetje door verschillende activiteiten te organiseren verspreid over een week!

Kom op woensdag 11 september, 19.00 uur naar Cinecitta voor een inspirerende avond waar we de historische film No vertonen. De film biedt een diepgaand inzicht in de macht van marketing en communicatie in politieke campagnes en de strijd voor democratie. De avond begint met een inleiding om de context van de film te schetsen, gevolgd door een na borrel waar ruimte is voor discussie en reflectie.

Voor meer informatie over de Week van de Democratie raadpleeg raadtilburg.nl of stuur een mail naar democratie@tilburg.nl.

Programma woensdag 11 september
– 18.45 uur: Inloop
– 19:00 uur: Inleiding met aansluitend de vertoning van de film No
Р21:00 Р22:00 uur: Naborrel met raadsleden

Over de film No
Na 15 jaar militair bewind en onder internationale druk, besluit de Chileense regering een referendum te houden met de opties “Ja” en “Nee”. Bij een “Ja”-stem zou Augusto Pinochet nog 8 jaar aan de macht blijven, terwijl een “Nee”-stem zou leiden tot presidents- en parlementsverkiezingen.

Ren√© Saavedra, een succesvolle reclameman, wordt benaderd door de Nee-campagne. Aangetrokken door de marketinguitdaging en zijn eigen afkeer van Pinochet’s tirannie, bedenkt Saavedra samen met zijn team een gedurfd plan om de verkiezingen te winnen en hun land te bevrijden van onderdrukking.

Koop uw tickets hier: Koop tickets