Wes Anderson retrospectief

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni gaat de nieuwste film van Wes Anderson Asteroid City in première. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, films vertonen van deze regisseur. Wilt u kennismaken met de wereld van Wes Anderson – waarbij absurdisme, symmetrie, buitenbeentjes en de eeuwige jeugd centraal staan – of heeft u zijn films altijd al een keer op het grote doek willen zien? De komende 3 weken staan The French Dispatch, The Darjeeling Limited en Fantastic Mr. Fox op het programma!

The French Dispatch

Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de twintigste eeuw. De reporters zijn er werkzaam voor het Amerikaanse dagblad ‘The French Dispatch’. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. Het eerste betreft een kunstenaar die levenslang krijgt voor het plegen van twee moorden, het tweede verhaalt over studentenrellen en het laatste gaat over een ontvoering die, met behulp van een chef-kok, tot een goed einde is gekomen.

Tickets

 

The Darjeeling Limited

Drie broers komen bij elkaar vanwege het overlijden van hun vader. Maar dan verdwijnt hun moeder  de broers besluiten haar te gaan zoeken. De zoektocht brengt hun op de meest onherbergzame plaatsen en verplicht hen om per trein India te doorkruisen. Hun zoektocht mondt al snel uit in chaos – onder andere door Indiase hoestsiroop. The Darjeeling Limited is een typische Wes Anderson-film met veel absurdisme en inktzwarte humor.

Tickets

 

Fantastic Mr. Fox

Mr. Fox en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox de boerderijen van drie verschillende boeren. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ”fantastische Mr. Fox” voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan. Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl.

Tickets

 

Voorverkoop: Asteroid City | donderdag 22 juni | 21.00 uur

Asteroid City speelt zich af rond 1955, in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn. Het programma van een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets, waar leerlingen en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Tickets

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets