Wijnproeverij – donderdag 9 maart 19:00 | UITVERKOCHT

Cinecitta presenteert, in samenwerking met Wijnkoperij van Bilsen, een avondvullend programma dat volledig in het teken staat van Zuid-Afrikaanse wijnen. Op de avond wordt u ontvangen met een heerlijk aperitief, waarna de film Blind Ambition wordt getoond. Na de film keert u terug in ons Atrium om nog eens 5 Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven. Bij de wine tasting worden bijpassende one-bites geserveerd. Tijdens deze wijnproeverij zal Jan Aartsen, eigenaar Wijnkoperij van Bilsen, vertellen over de wijnhuizen in Zuid-Afrika, de wijnbouw maar ook de gastronomie. Jan, zijn vrouw Petra en zoon Bowy komen al sinds 1998 in Zuid-Afrika en importeren enkele mooie wijnen. Ook hier wijken zij niet af van hun filosofie; kleine producenten, hoge kwaliteit en duurzaam. Zij merken dat de nieuwe jonge generatie echt gelooft in de toekomst op de Kaap ondanks alle geweld, vluchtelingen en armoede.

Dat bewijst ook de film; De Zimbabwaanse vluchtelingen in de film hebben de geboden kansen gegrepen. En het zijn echt toppers. De restaurants waarin ze werkzaam zijn behoren tot de beste van Zuid-Afrika. In 2016 heeft Jan Aartsen de sommelier van Aubergine ontmoet, en deze weet echte de meest mooie wijnen van Zuid-Afrika te selecteren. Dit geldt natuurlijk ook voor de wijnkaart van The Testkitchen.

Maar je ziet dezelfde ontwikkeling in de wijnbouw. Er zijn fondsen opgericht om jonge zwarte mensen te laten studeren en stages te laten lopen in de wijnbedrijven. Dit is veelbelovend voor de toekomst!

Over de film

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. De documentaire Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

 

 

Het programma donderdag 9 maart
19:00 Inloop en ontvangst met Zuid-Afrikaanse bubbel en amuse
19:30 Filmvertoning Blind Ambition
21:00 Wijnproeverij met 5 Zuid-Afrikaanse wijnen met one bites

Koop uw tickets hier: Koop tickets